Fenomenlerle güzellik merkezlerinin arasındaki sır çözüldü! Meğerse 2 yıl önceden planını yapmışlar

Fenomenlerle güzellik merkezlerinin arasındaki sır çözüldü!  Meğerse 2 yıl önceden planını yapmışlar
Dilan Polat ve eşi Engin Polat’ın kara para aklama ve vergi kaçırma suçlamalarıyla tutuklandıktan sonra gözler diğer fenomenlerin mal varlıklarına çevrilmişti. Gündemden düşmeyen soruşturma ile ilgili yeni ayrıntılar ortaya çıktı.

Show haber’de yer alan habere göre, Tutuklanan Dilan Polat’ın ardından, lüks yaşantısıyla dikkat çeken diğer fenomenler hakkında soruşturma başlatılmış ve şirketlerine kayyum atanmış tüm mal varlıklarına el konulmuştu. Fenomenler ile güzellik merkezlerinin bağlantısı sonunda çözüldü.

Kara para aklama ile ilgili 2 soru gündemdeydi. Biri şebekelerin bu işi neden fenomenlere yaptırdığı, ikincisi ise bu kara paraların neden güzellik merkezleri üzerinden aktarıldığı. İşte akılları kurcalayan bu iki sorunun cevabı sonunda ortaya çıktı.

download.jpg

GÜZELLİK MERKEZİ İLE KARA PARA AKLAMA ARASINDAKİ SIR NE?

Kara para aklama ile vergi kaçırma soruşturmaları devam ederken, güzellik merkezleri ile fenomenlerin arasındaki bağ merak ediliyordu. Hakkında soruşturma başlatılan bu fenomenlerin bir iddiaya göre sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımların masum olmadığı öne sürüldü. Takipçi sayısını arttırmak için her türlü yolu deneyen bu fenomenlerin asıl oyunu neydi.

kapak-172325.jpg

SOSYAL MEDYADAN ELDE EDİLEN PARALARIN SIRRI NE?

Avukat Oğuzhan Aslan, "Sosyal medya içerik düzenleyicilerine bir istisna getirildi. Kanun dedi ki; 2023 yılı için 1,9 milyon lira kazancı olanların vergi ödemelerine veya fatura kesmelerine gerek yok. Kara Para şebekeleri de çok düşük bir miktarı vergi olarak kesilen kara paralar, sosyal medyadan elde ediliyormuş görüntüsü verilip sisteme sokulup aklanarak kaçırıldı" ifadelerini kullandı.

dilan-polat-ile-ilgili-soke-eden-ye-8est.jpg

"VERGİDEN MUAF TUTULDULAR"

Aslan, "Birden fazla şubesi varmış görüntüsü verilerek bu kişiler, gerçekte gelmeyen bazı kişiler adına fatura keserek biz buna naylon fatura diyoruz, kara paranın aklanması yoluna gitmişlerdi" dedi. Öte yandan vergiden muaf tutulduklarını söyleyen avukat Oğuzhan Aslan, kara para şebekeleri 2 yıl önce getirilen ( Yıllık kazançları 220 bin TL'yi geçmediği ve kanundaki diğer şartları sağladığı takdirde ilgili kuaförler vergiden arındırıldılar ve muaf tutuldular) kanununu bildikleri için kara paraları sanki kuaför üzerinden elde edilen bir gelirmiş gibi gösterip vergilendirmeden sisteme soktular” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar