Fenerbahçe sallandı ama devrilmedi

Fenerbahçe sallandı ama devrilmedi
Fenerbahçe, Süper Lig'de 20. haftanın kapanış seansında Ümraniyespor'a konuk oldu. Sahadan 2-1 üstünlükle ayrılaran sarı-lacivertliler puanını 41'e yükseltti.

Süper Lig''in 20. haftasının kapanış mücadelesinde Ümraniyespor, sahasında Fenerbahçe''yi konuk etti. İlk 20 dakikada Fenerbahçe üst üste ataklar ile ev sahibi takımı bunaltırken, geri kalan sürede tempo oldukça düştü. 

İlk yarıda gol sesi çıkmazken Fenerbahçe''nin tecrübeli çalıştırıcısı Jorge Jesus, ikinci yarıya Crespo''yu çıkarıp Emre Mor''u dahil ederek başladı. İkinci yarıda Fenerbahçe hücumları Emre Mor''un olduğu kanattan şekillenirken iki takım da gol pozisyonu bulmakta zorlandı. Karşılaşmanın son dakikalarında tehlikeli Ümraniyespor ataklarında Ferdi Kadıoğlu''nun üst üste başarılı hamleleri ile sarı-lacivertliler kalesinde golü görmedi.

Karşılaşmanın 73. dakikasında Atilla Szalai''nin uzun topunda Michy Batshuayi şık bir kontrolle topu önüne aldı. Kaleciyi geçerek ağlara gönderen Belçikalı yıldız takımını 1-0 öne geçirdi. Ümraniyespor yediği gole yalnızca 5 dakika sonra reaksiyon verdi ve forveti Umut Nayir ile eşitlik golünü buldu. 

HAKEM KARARLARI ÇOK KONUŞULDU

Karşılaşmanın son 10 dakikasında ise adeta sahaya kaos hakimdi. 89. dakikada Enner Valencia''nın içeriye yönelttiği topta Ümraniyesporlu Glumac ters bir vuruşla topu ağlara gönderdi. Yan hakem ofsayt bayrağını kaldırsa da VAR incelemesi sonucunda bir ofsayt olmadığına karar verildi ve gol geçerli sayıda. Fenerbahçe''nin 2. golünden önce Ümraniyespor''a faul yapıldığı iddiası ile kulübe ve taraftarlar karşılaşmanın hakemi Abdülkadir Bitigen''e sert tepki gösterdi.

Maçın normal süresine eklenen 10 dakikalık uzatmanın son bölümünde Ümraniyespor tekrar Umut Nayir ile gol buldu. Golden önce Fenerbahçeli Michy Batshuayi''ye faul yapıldığı uyarısında bulunan VAR''ın çağrısına Abdülkadir Bitigen pozisyonu seyrederek karşılık verdi. Golden önce faul yapıldığına karar veren Bitigen, Ümraniyespor''un golünü iptal etti. Hakemin kararını alkışlayarak protesto eden Onur Atasayar çift sarı kart ile oyundan atıldı ve Fenerbahçe karşılaşmayı 2-1 kazanarak puanını 41''e yükselterek şampiyonluk yarışında zirve takibini sürdürdü. 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar