Fenerbahçe Beko'nun yeni başantrenörü Igor Kokoskov

Fenerbahçe Beko'nun yeni başantrenörü Igor Kokoskov
Sarı-lacivertli ekip, Zeljko Obradovic'ten boşalan koltuğa NBA tarihindeki ilk Avrupalı koç olan Igor Kokoskov'u getirdi.

Fenerbahçe'de Igor Kokoskov dönemi!

2014-2018 yılları arasında üst üste 5 sezon Euroleague'de Final Four oynama başarısı gösteren ve 2017 yılında Avrupa'nın en büyüğü olan Fenerbahçe Beko, Zeljko Obradovic'in ayrılığının ardından yeni teknik patronunu buldu.

Sarı-lacivertli ekip NBA takımlarından Sacramento Kings'te başantrenör Luke Walton'ın başasistanlığını yapan Igor Kokoskov ile 3 yıllık anlaşmaya vardı.

Kulübün resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, "Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımımız, Avrupa'nın en değerli koçlarından biri olarak kabul edilen, Avrupa basketbolunu uzun süredir NBA'de temsil eden ve bu organizasyonda şampiyonluk yaşamanın yanı sıra birçok ilke imza atmış olan, aynı zamanda milli takım kariyerinde Avrupa şampiyonluğuna erişmiş başarılı koç Igor Kokoskov ile üç yıl için anlaşmaya varmıştır." denildi.

NBA'de 2018-19 sezonuna Phoenix Suns'ın başantrenörü olarak başlayan 48 yaşındaki Sırp teknik adam, NBA tarihindeki ilk Avrupalı başantrenör olmayı başarmıştı.

2000 yılından bu yana çeşitli NBA takımlarında görev alan Kokoskov, 2004 yılında NBA'de şampiyonluğa ulaşan Detroit Pistons'ın teknik kadrosunda bulunuyordu.

2017 yılında Türkiye, Finlandiya, İsrail ve Romanya'nın ortaklaşa düzenlediği EuroBasket'te Slovenya ile şampiyonluk yaşayan Kokoskov, 2019'dan bu yana Sırbistan Milli Takımı'nın başında bulunuyor.

fb-003.jpg

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar