Federasyonun Melissa Vargas planı belli oldu: Olimpiyat elemeleri biter bitmez oraya götürülecek...

Federasyonun Melissa Vargas planı belli oldu: Olimpiyat elemeleri biter bitmez oraya götürülecek...
2023 yılı itibarıyla Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımı'nda forma giyme hakkı kazanan pasör çaprazı Melissa Vargas, sergilediği performans ile FIVB Milletler Ligi ve 2023 Avrupa Voleybol Şampiyonası'nın en değerli oyuncusu seçilmişti. Vargas'ın başarılı performansı sonrası Türkiye Voleybol Federasyonu'nun da yıldız oyuncu ile ilgili planları belli oldu.

Fenerbahçe Opet'in yıldız pasör çaprazı Melissa Vargas, Türkiye'nin bu yaz FIVB Milletler Ligi ve Avrupa Voleybol Şampiyonası'nda altın madalya kazanmasında başrol oynarken, yıldız oyuncunun saha içindeki performansı kadar saha dışındaki sempatik hareketleri de voleybolseverlerden tam not aldı.

TAKİPÇİ SAYISI 15 KAT YÜKSELDİ

Kısa süre içerisinde takıma uyum sağlayan ve takım arkadaşlarıyla yakın ilişki kuran Melissa Vargas'ın popülerliği sosyal medyada da 15 kat artmış durumda.

Mayıs ayının sonunda başlayan milli takım sezonuna girilirken Instagram'da 100 bin takipçisi bulunan Vargas, üst üste sergilediği harika performanslarla tüm dünyayı kendisine hayran bıraktı. Çok kısa bir süre içerisinde takipçi sayısını 15 kat artırarak 1.5 milyona çıkaran yıldız oyuncu, dünyanın büyük spor gazetelerinde manşetleri süslemeye devam ediyor.

MALATYALI VARGAS

İlk olarak Fenerbahçe Opet'te giydiği 44 numaralı formanın ardından, Malatya'nın plaka numarası nedeniyle kendisine "Malatyalı Vargas" lakabı takılan yıldız oyuncu, bu kalıbı birçok yerde kullandı ve Malatyalı Vargas ifadesi popüler bir hal oldu.

Türkiye'de voleybolun gelişiminde büyük emekleri bulunan Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ'ın da memleketinin Malatya olması, iki isim arasında şakalaşmalara neden olurken, Üstündağ söz konusu durumu "Vargas'ın ikinci memleketi Malatya oldu. Kendisi bana "Başkan nereli ben de oralıyım" dedi. Bundan sonra o da bir Malatyalı. İnşallah takvim yoğunluğu bitince kendisiyle birlikte Malatya'ya gideceğiz" ifadeleriyle açıkladı.

OLİMPİYAT ELEMELERİNİN ARDINDAN MALATYA'YA GİDECEK

Türkiye'nin FIVB Milletler Ligi ile başlayan yoğun takvimi, 2023 Avrupa Voleybol Şampiyonası ile sürmüştü. İki organizasyonda da kürsünün en tepesine çıkmayı başaran milliler, 2024 Paris Olimpiyatları'nda mücadele edebilmek için Tokyo'ya uçtu.

Filenin Sultanları, 16-24 Eylül tarihleri arasında Tokyo'da oynayacağı grup maçlarında ev sahibi Japonya'nın yanı sıra; Brezilya, Belçika, Bulgaristan, Porto Riko, Arjantin ve Peru ile karşılaşacak.

Karşılaşmaların ardından Türkiye'ye dönecek milli oyuncular, kulüp sezonu başlayana kadar kısa bir tatil yapacak. Federasyona yakın kaynaklar, bu dönemde Melissa Vargas ve Mehmet Akif Üstündağ'ın Malatya'yı ziyaret edeceğini belirtti.

TÜRKİYE OLİMPİYAT OYUNLARINI 'NEREDEYSE' GARANTİLEDİ

Voleybol için dünyanın en prestijli sahnesi olan 2024 Paris Olimpiyatları'na gidebilmek için Tokyo'da mücadele edecek Filenin Sultanları, bu turnuvada ayrılan kontenjanı kazanamayacak olsa bile Paris'te olma şansını kaybetmeyecek.

Kazandığı 2 turnuva ile birlikte dünya sıralamasında 1. sırada yer alan Filenin Sultanları, gösterdiği başarılı performans ile 2024 Yaz Olimpiyatları'na gitmeyi de büyük ölçüde garantiledi. 2024 yılının başında yapılan Milletler Ligi'nin ardından sıralamada ilk 10 içerisinde yer alan takımlar, otomatik olarak olimpiyat bileti kazanacak.

Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımı'nın şu anda ilk sırada yer alması, gelecek yıl oynanacak Milletler Ligi'nde ortalama bir performans sergilenmesi halinde bile millileri Paris'e taşımaya yetecek.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar