Silikon Vadisi Bankası iflasında Goldman Sachs’ın rolü araştırılıyor

Silikon Vadisi Bankası iflasında Goldman Sachs’ın rolü araştırılıyor
Amerika Birleşik Devletleri’nde geçtiğimiz ay başlayan bankacılık krizleri büyümeye devam ediyor. Yaşanan bu süreçte iflas eden bankalardan birisi olan Silikon Vadisi Bankası her ne kadar yeni bir satın alımla faaliyetlerine devam etse de Amerika Birleşik Devletleri bankanın iflasında finans devi Goldman Sachs’ın rolünü araştırmaya başladı.

Goldman Sachs, Silikon Vadisi Bankası sebebiyle soruşturuluyor Goldman Sachs Group Inc. tarafından yapılan açıklamaya göre şirket, Silikon Vadisi Bankası’nın iflas süreciyle ilgili soruşturuluyor. Wall Street bankası, iki şirketin Mart ayındaki anlaşmaları da dahil olmak üzere Silicon Valley Bank’a yönelik “soruşturma ve soruşturmayla ilgili olarak çeşitli hükümet kurumlarıyla iş birliği yapıyor ve bu kurumlara bilgi sağlıyor.”

Silikon Vadisi Bankası‘nın iflas sürecinden önce Goldman Sachs, önemli olaylara karışan şirketler arasında yer aldı. Wall Street bankası, Goldman Sachs’ın sigortacısı olduğu başarısız bir Silikon Vadisi Bankası hisse satışından önce gelen bir işlem olan Silikon Vadisi Bankası’nın 1.8 milyar dolar zarar kaydettiği bir tahvil portföyü satın alımını gerçekleştirdi.

Düzenleyici bir dosyalamada, Goldman Sachs’ın 2021 ve 2022’deki birkaç Silikon Vadisi Bankası hisse arzıyla ilgili bir menkul kıymetler sınıfı davasında sanık olarak isimlendirilen sigortacılar arasında yer aldı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar