"Fanatik Hoca" Gamze Şener hakkında flaş gelişme

"Fanatik Hoca" Gamze Şener hakkında flaş gelişme
Türkiye'de sadece Günboyu'nun gündeme getirdiği öğrencisinin gönderdiği ödevi sarı lacivert renkleri kullandığı gerekçesiyle iptal eden ve sosyal medyada bir öğretmene yakışmayacak şekilde davranış sergileyen Gamze Şener hakkında üniversite yönetimi tarafından işlem başlatıldı.

HABER MERKEZİ - GÜNBOYU

İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde akademisyen olarak çalışan öğretmen Gamze Şener, bir öğrencinin ödevinde yer alan sarı lacivert renkler nedeniyle "Size bin defa söyledim benim dersimde bu renkleri kullanamazsınız diye. Şimdi siliyorum hepsini, cümle aleme rezil edeceğim. Baştan yapacaksınız" ifadelerini kullandı.  

İLGİNÇ TEPKİ

İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde öğretmenlik yapan Gamze Şener, bir öğrencinin sınavını sarı-lacivert kalemlerle işaretlemesine tepki gösterdi.  

"Benim sınıfımda en bariz kural budur. Bilmeyen de yani..." başlığıyla videoyu yayınlayan öğretmen Şener, "Size bin defa söyledim benim dersimde bu renkleri kullanamazsınız diye. Şimdi siliyorum hepsini, cümle aleme rezil edeceğim. Baştan yapacaksınız" ifadelerini kullandı.

Fenerbahçe taraftarından gelen tepkilere sosyal medya hesabından yanıt veren Şener, geri adım atmazken kullandığı dil ve üslup dikkat çekti. 

TARAFTAR AYAĞA KALKTI

Gelişmelerin ardından Bilgi Üniversitesi UNİGFB, 1907 UNİFEB ve birçok taraftar grubu tepki gösterdi.  

Bilgi Üniversitesi'nin olaylara yönelik nasıl tavır takınacağı merak ediliyordu. 

VE ÜNİVERSİTE HAREKETE GEÇTİ

Türk basınında sadece Günboyu'nun gündeme getirdiği olay hakkında Bilgi Üniversitesi açıklama yaptı. 

Açıklamada, "Geçtiğimiz günlerde üniversitemizde görevli bir öğretim görevlisi ile ilgili sosyal medyaya da yansıyan konuyu üzülerek takip ettik. Üniversitemiz, savunduğu değerler sistemi içinde yer alan çoğulculuğa ve çeşitliliğe saygı ilkeleri doğrultusunda hiçbir alanda taraf tutan bir tutum benimseyemez. 

Verilen bir ödevin akademik olmayan ölçütlerle değerlendirilmesi ve mesajlarda kullanılan hakaret içeren üslup akademik ve etik ilkelerimze aykırıdır. 18 Mayıs 2020 tarihinde konu hakkında gerekli hukuki işlemler başlatılmıştır" denildi. 

bilgiaciklama.jpg

Gamze Şener ile ilgili ilk kez gündeme getirdiğimiz haber için aşağıdaki görsele tıklayınız.

hocalink.jpg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar