Eyvah eyvah! 13 milyon sığınmacı ve kaçağa ek olarak kaç Filistinli Türkiye'ye geliyor

Eyvah eyvah! 13 milyon sığınmacı ve kaçağa ek olarak kaç Filistinli Türkiye'ye geliyor
İsrail-Filistin arasındaki çatışmalar devam ederken eski CHP’li Namık Tan 750 bin Gazzeli sığınmacının Türkiye’ye getirilme ihtimaline karşı uyarıda bulundu.

Türkiye birçok sığınmacıyı topraklarına almış ve onlara ev sahipliği yaparken sığınmacı sorunu hala çözüm bulmuş değil. Üst üste gelen sığınmacılar ülke ekonomisini derinden etkilerken Türkiye resmen sığınmacılar için uğrak noktası haline geldi.

13 Eylül 2023 tarihinde Göç İdaresi tarafından açıklanan veriler kapsamında Türkiye'de 4 milyon 638 bin 461 kayıtlı göçmen yaşıyor. Fakat iddialara göre kaçak yollarla ülkeye giriş yapanlarla birlikte 10 milyonu aşkın göçmenin Türkiye'de yaşıyor.

Hamas tarafından başlatılan ve diğer Filistinli örgütlerin de destek verdiği Aksa Tufanı operasyonu ile birlikte İsrail’e karşı bir savaş başladı. Bir aydır devam eden savaşta İsrail Gazze Şeridi'ndeki sivilleri katlediyor. Bu yüzden ise 750 bin Gazzelinin Türkiye'ye getirileceği iddia edildi.

Eski ABD Büyükelçisi ve CHP Milletvekili Namık'tan, yeni sığınmacı girişine karşı uyarıda bulundu.

“YENİ VE ÇOK BÜYÜK BİR HATA YAPMIŞ OLACAKTIR”

Tan, sosyal medya paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

"Türkiye, son yıllarda; Afganistan, Suriye ve çeşitli Afrika ülkelerinden kaçan insanların mülteci deposu olmuşken, şimdi de Gazze’den 750 bin kişinin Türkiye’ye gelme ihtimali konuşulmaktadır.

Bu durumun uzun vadede Türkiye’nin güvenlik, demografik yapı ve sosyal barış konusunda sorunlar yaşamasına neden olacağı açıktır. Yanlış dış politika nedeniyle Ortadoğu’da meydana gelen çatışmaların tarafı olan iktidar, bu çatışmalar sonucunda ortaya çıkan insani krizden etkilenen kişileri kısa vadeli hesaplarla Türkiye’ye kabul etmesi halinde yeni ve çok büyük bir hata yapmış olacaktır.

“ACİLEN GERİ DÖNÜLMELİ”

Bu yanlış politikalardan acilen geri dönülmeli, Türkiye krizin çözümü konusunda etkin rol oynamalı, İsrail-Hamas savaşı nedeniyle ortaya çıkabilecek bu yeni mülteci krizini yerinde çözmek için çaba sarf etmeli, ABD ve İsrail arasındaki muhtemel bir mülteci anlaşmasının parçası olmamalıdır.

Gazze'ye sahip çıktığını iddia eden Erdoğan'ın, Gazze halkını insanlığın vicdanına aykırı şekilde vatanından sürecek bir planın parçası olması, bu planı uygulayacaklar arasında adının zikredilmesi de ibretliktir."

namik-tan.png

DEZENFORMASYON MERKEZİ BİLGİYİ YALANLADI

İletişim Başkanlığı'na bağlı olan Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, bazı sosyal medya hesaplarından yapılan paylaşım için yalanlama geldi.

ekran-alintisi-9uqc.webp

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar