EYT'lilerin ilk maaşlarını nereden alacağı resmen açıklandı!

EYT'lilerin ilk maaşlarını nereden alacağı resmen açıklandı!
EYT tasarısının Meclis'ten geçmesine sayılı günler kaldı. Peki milyonlarca EYT'li tasarının yürürlüğe girmesinin ardından ilk maaşını nereden ve nasıl alacak? Bu soruya resmen cevap verildi.

EYT bekleyen vatandaşların gözü kulağı TBMM''ye çevrilmiş durumda. Ocak ayının sonunda Meclis''e gelmesi ve bütün partilerin desteği ile yasalaşması beklenen EYT tasarısı hakkında ise bilinmezler ortadan kalkıyor. Milyonlarca vatandaş ilk emekli maaşını almak için gün sayarken, emekli maaşlarının nasıl yatacağı da belli oldu.

İLK MAAŞLAR PTT''YE YATACAK

Bütün SSK emeklileri gibi EYT yolu ile emekli olanların da ilk maaşları PTT''ye yatacak. Vatandaşlar istedikleri PTT şubesinden, yalnızca kimliklerini ibraz ederek maaşlarını çekebilecek. İlk maaşın ardından, maaşınızı başka bir bankaya taşımanız da mümkün. PTT''nin konu ile ilgili yaptığı açıklamada "SSK emeklileri ilk maaşlarını PTT''den almaktadırlar. Bu nedenle bu gruptaki emeklilerimizin maaşlarını PTT''den almak için herhangi bir işlem yapmalarına gerek bulunmamaktadır. Emekli Sandığı ve Bağkur emeklileri ise, SGK İl Müdürlüğüne müracaat ederek veya PTT işyerlerinden alacakları e-Devlet şifresiyle www.turkiye.gov.tr internet adresi üzerinden maaşlarını PTT''ye taşıyabileceklerdir." ifadeleri kullanıldı.

E-DEVLET ŞİFRESİ YETERLİ

Maaşınızı özel ya da bir kamu bankasına taşımak istiyorsanız e-Devlet''ten maaş taşıma işlemi yapabilirsiniz. İlk maaşı PTT''den aldıktan sonra, eğer e-Devlet şifreniz yoksa PTT''den e-Devlet şifrenizi öğrenebilirsiniz. Birçok özel banka ve kamu bankasının emeklilere sunduğu promosyon imkanından yararlanabilmek için maaşınızı, promosyon kampanyasından faydalanmak istediğiniz bankaya taşımanız gerekiyor. 

MAAŞINIZI BU SÜRE İÇİNDE ALMAZSANIZ YANACAK!

PTT''ye yatacak ilk maaşınızın ardından 12 aylık bir bekleme süreniz olacak. Şayet bu süre içerisinde maaşınızı çekmezseniz, emekli aylıklarınızın toplamı PTT tarafından SGK''ya iade edilecek ve SGK, hiçbir şekilde bu maaş tutarını size geri ödemeyecek. 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar