EYT'lileri sevindirecek gelişme! Rekor promosyon geldi! Tam 15 bin TL

EYT'lileri sevindirecek gelişme! Rekor promosyon geldi! Tam 15 bin TL
Milyonlarca EYT'liyi sevindirecek bir gelime yaşandı. Emeklilik hakkı kazananlar ilk maaşlarını nisan ayında alacak. Bankaların emekliler için uyguladıkları promosyonlarda da tutarlar değişti.

EYT’nin yasalaşması ile beraber 2 milyon 250 bin vatandaşın emeklilik hakkı elde edecek olması, bankaların iştahını yeniden kabarttı. Müşteri kazanmak için çeşitli kampanyalar yürüten bankalar emekli promosyonları için de hazırlıklara başladı.

CNN Türk''te yer alan habere göre; konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Ekonomist Muhammet Bayram şu ifadeleri kullandı: "EYT''li vatandaşlarımız emeklilik dilekçesi vermek suretiyle emeklilik aylığı almaya hak kazanıyorlar.

Bununla birlikte emeklilik başvurularında emeklilik maaşını alacakları banka bilgilerini giriyorlar. Biz de vatandaşlarımızı uyarmıştık. Öncelik olarak bankalara gidip promosyon pazarlığı yapın, kim ne kadar yüksek promosyon verirse o bankayla anlaşın demiştik. E-devlet üzerinden yapılan başvuruda buna dikkat edin demiştik.

Şu anda 15 bin liraya kadar promosyon ödemeleri söz konusu. Merkez Bankası''nın bankalara getirmiş olduğu regülasyonlarla beraber döviz mevduatının TL mevduatını geçmesiyle birlikte bankalar ekstra maliyetlere katlanıyorlar. Ekstra devlet tahvili almak, zorunlu karşılık ayırmak durumunda kalıyorlar.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar