Fındığın faydaları nelerdir?

Fındığın faydaları nelerdir?
Günlük belli miktarda tüketilen fındık, bağırsakları çalıştırır ve metabolizmayı hızlandırır bu da kilo vermede etkili olmaktadır.

Ayrıca fındık, astım riskini azaltmada etkilidir. Fındık, yemeklerde kavrulmuş, çiğ, aperatif ya da yağ olarak tüketilebilir. Fındık yağı yemek pişirmede ve kozmetikte sıklıkla kullanılmaktadır. Fındığın faydaları şu şekilde sıralanabilir:

KANSER RİSKİNİ AZALTIR

Antioksidan bileşikleri içeren fındık, vitamin ve mineralleri sayesinde kanser riskini azaltmada etkilidir. E vitamin açısından zengin olan fındık, kansere neden olabilecek hücre hasarına karşı da koruma görevi görür.

SİNDİRİME YARDIMCI OLUR

Fındıkta bulunan diyet lifi, bağırsakta bulunan yararlı bakterileri artırarak, gastrointestinal sağlığı iyileştirmede önemli rol oynar. Aynı zamanda irritabl bağırsak sendromlarının azalmasında ve kabızlık tedavisinde etkili olmaktadır. Fındığın içeriğinde bulunan lif ve polifenoller sindirimi artıran probiyotikler olarak da çalışmaktadır. Bu sebeple fındık kilo vermede de etkilidir.

KALP SAĞLIĞINI DESTEKLER

Düzenli olarak tüketilen fındık kalp sağlığı hastalık riskini azaltmada faydalı olmaktadır. Ayrıca vücutta bulunan kolesterol seviyesini düşürerek, kalp krizi olasılığının azalmasını sağlar. Fındık ayrıca kalp sağlığına iyi gelen yüksek miktarda oleik asit içermektedir.

KEMİKLERİN GÜÇLENMESİNİ SAĞLAR

Kemik sağlığını güçlendirmede etkili olan C ve E gibi vitaminleri fındığın içeriğinde de yer almaktadır. Magnezyum, kalsiyum, demir ve potasyum da bulunduran fındık, osteoporoz riskini azaltmada etkili olarak, kemik sağlını güçlendirir.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar