EYT'lilere ilk maaş için tarih verildi! İşte maaşların hesaplara yatacağı gün

EYT'lilere ilk maaş için tarih verildi! İşte maaşların hesaplara yatacağı gün
EYT tasarısının Meclis'e gelmesini bekleyen milyonlarca vatandaşın yüzünü güldürecek haber geldi. İşte EYT'lilerin ilk maaşını alacağı tarih...

Yılan hikayesine dönen EYT tasarında artık son viraja gelindi. Ocak ayının son haftasında Meclis''e sunulacak tasarının bütün partilerin onayıyla kabul edilmesi ve Resmi Gazete''de yayınlanması bekleniyor. Beştepe''ye yakın kaynaklarda ise EYT''lilere ilk maaşın yatacağı tarih netleşmiş durumda. 

17-26 MART ARASINDA HESAPLARDA

EYT tasarısı öncelikle ocak ayının sonunda Meclis''ten geçecek, Tasarının Resmi Gazete''de yayınlanması ile birlikte SGK hızlıca vatandaşlardan başvuruları toplayacak. 2 milyon 250 bin vatandaş, e-Devlet üzerinden yapacakları başvuruda meslek kodu, prim gün sayısı gibi birçok bilgiyi SGK ile paylaşacak. Başvurular 7 gün 24 saat çalışacak bir ekip tarafından hızlıca kontrol edilecek ve herhangi bir sorun içermeyen başvurular kabul edilecek.

Onay  aşamasının ardından SGK ile Maliye Bakanlığı arasında yapılacak çalışmaya göre EYT''lilerin yıllık maliyeti ortaya çıkacak. Bu aşamanın ardından 17 Mart ile 26 Mart arasında EYT''lilerin ilk maaşları kendi kimlik numaralarına PTT üzerinden yatırılacak. Maaşını başka bankaya taşımak isteyen emekliler e-Devlet''ten emekli aylığını taşıyabilecekken, ilk maaşı bütün PTT şubelerinden almak mümkün olacak. 

"EN GEÇ ŞUBAT YA DA MART İÇİNDE"

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, şubat ya da mart ayı içerisinde EYT''lilerin maaşlarını alacağını, en geç tarihin mart ayı olacağını ifade etti. Çelik, "Meclisimiz şu anda çalışmalarını yapıyor ve bu çalışmalar belki şubat ayında belki de en geç mart ayında meyvesini verecek ve ilk maaşlar hesaba yatacak." ifadelerini kullandı. 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar