CHP en düşük emekli maaşını açıkladı!

CHP en düşük emekli maaşını açıkladı!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, en düşük emekli aylığının 7 bin 500 liraya çıkarıldığını açıkladı. Konuya ilişkin açıklama yapan CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, “Emekli aylığının asgari ücrete olan oranı korunmuş olsaydı, en düşük işçi emekli aylığı 7500 TL değil 11 bin 880 TL olacaktı” dedi.

Kaya, en düşük emekli aylığının 7 bin 500 liraya çıkarılmasını değerlendirdi. Kaya “Erdoğan’a üç ay önce söyledik, üç yıl önce söyledik, beş yıl önce söyledik en düşük emekli maaşı, dul ve yetim aylıkları asgari ücret seviyesinde olmak zorundadır” dedi.

Kaya, en düşük emekli maaşı ile emeklilere verilen bayram ikramiyelerinin, asgari ücret seviyesine çekilmesi önerisinde bulundu.

BAYRAM İKRAMİYELERİ YENİDEN DÜZENLENMELİ

Asgari ücretin de 8 bin 500 lira değil en az 10 bin 500 liraya çıkarılması gerektiğini savunan Kaya, emeklilere verilen bayram ikramiyelerinin de yeniden düzenlenmesi gerektiğini kaydetti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yıllardır “en düşük emekli, dul ve yetim aylığının asgari ücret seviyesinde olması gerektiğini” dile getirdiğini anlatan Kaya, “O zaman bunu söylediğinizde Cumhurbaşkanı Erdoğan ‘nereden kaynak bulacaksınız?’ demişti. Şimdi de dün akşam en düşük emekli aylığının 7 bin 500 lira olacağını açıkladı. Sayın Erdoğan, üç ay önce söyledik, üç yıl önce söyledik, beş yıl önce söyledik; en düşük emekli maaşı, dul ve yetim aylıkları asgari ücret seviyesinde olmak zorundadır.” ifadesini kullandı.

“ASGARİ ÜCRET 1O BİN 500 LİRA OLMALI”

Asgari ücretin de 8 bin 500 lira değil en az 10 bin 500 liraya çıkarılması gerektiğini savunan Kaya, emeklilere verilen bayram ikramiyelerinin de yeniden düzenlenmesi gerektiğini kaydetti. Kaya, “Emekli ikramiyesi, asgari ücret seviyesinde olmak zorundadır. Hem emekli maaşı hem de emekli ikramiyesi, asgari ücret seviyesine mutlaka çekilmelidir.” dedi.

Kaya, deprem bölgesindeki sorunların da bitmediğini, iktidarın beceriksizliği nedeniyle depremzedelerin çadır ve konteyner sorunlarının hala çözülemediğini ve bölgedeki eğitim-öğretim faaliyetlerinin de aksadığını ileri sürdü. (AA)

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar