EYT'de staj mağdurları yasaya dahil edilecek mi? İşte yeni gelişme

EYT'de staj mağdurları yasaya dahil edilecek mi? İşte yeni gelişme
EYT'de belirlenen 8 Ocak 1999 sınırına staj sigortası dahil edilmemişti. Günlerdir kendilerinin de EYT kapsamına alınması gerektiğini savunan staj mağdurları için önemli bir gelişme yaşandı.

MUHARREM KAZER / GÜNBOYU

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, EYT tasarısı netleşmeden önce Habertürk ekranlarında yaptığı açıklama ile stajın bir eğitim faaliyeti olduğunu ve bu nedenle EYT için başlangıç olarak kabul edilmeyeceğini açıklamıştı. Söz konusu açıklamanın ardından EYT tasarısını duyuran Erdoğan da staj sigortası hakkında hiçbir açıklama yapmadı ve sonrasında netleşen detaylarda staj sigortasının 8 Eylül 1999 öncesinde gerçekleşse bile emeklilik için kabul edilmeyeceği resmiyet kazandı.

EMEKLİLİKTE STAJA TAKILANLARIN SORUNU DEVAM EDİYOR

Haftalardır sosyal medyadan yetkililere seslerini duyurmak isteyen staj mağdurları, EYT sorununun bittiğini ancak EST sorununun devam edeceğini ifade etti. İktidara bu sorunu kökünden çözmek için kendilerinin de kapsama dahil edilmesi gerektiğini söyleyen staj mağdurlarına bekledikleri müjde geliyor mu?

MECLİS''E GELECEK TASARIDA STAJ MAĞDURLARI VAR MI?

9 Ocak''ta Meclis ilk olarak emekli ve memurlara yapılan zammı içeren tasarıyı görüşmeye alacak ve hemen ardından EYT tasarısı Meclis'' gelecek. Meclis''e gelecek tasarının içeriği tam olarak bilinmese de şu an için tasarıda staj sigortasının kabulüne yönelik bir madde olmadığı biliniyor. Beştepe''ye yakın kulislerden edinilen bilgilere göre seçime 5 ay kala herkesi memnun etmek isteyen iktidar, staj mağdurlarını da kapsama dahil edecek ve böylelikle EYT tasarısı ile emekli olacak kişi sayısı 2.5 milyona yükseltilecek. 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar