Evren Devrim Zelyut'tan flaş borsa tüyosu: Başka alternatif yok diyerek açıkladı

Evren Devrim Zelyut'tan flaş borsa tüyosu: Başka alternatif yok diyerek açıkladı
Haftanın ikinci gününde, kurda yaşanan hareketlilik sonrası gözler borsaya çevrildi. Ünlü ekonomist Evren Devrim Zelyut, Borsa İstanbul ve dünya borsasıyla ilgili önemli uyarılar yaptı. 

ÖZLEM BARAN / GÜNBOYU

Borsa ve döviz ve yatırımıyla ilgilenen vatandaşın merakla beklediği açılışı değerlendiren ünlü ekonomist Evren Devrim Zelyut, Borsa İstanbul ile ilgili önemli uyarılarda bulundu.

Zelyut''un 4 Nisan için borsa değerlendirmesi şu şekilde:

Piyasalar açısından en önemli gelişme dünkü raporda da belirttiğimiz gibi petrol fiyatlarının yukarı doğru çıkması oldu.

Bu sabah da yüzde 0.47’lik bir artış ile 85 doların üstünde bir petrol fiyatı görüyoruz ki bu Türkiye’nin hem cari açığını hem de enflasyonunu olumsuz olarak etkileyecek.

Dış piyasalara baktığımızda Amerika’da işler yolunda. 31 binden başlayan yükseliş an itibariyle endeksleri 33 bin 600’e ulaştırdı. 33 bin civarını geçerlerse eğer burada bir direnç var.

New York piyasasında 500’e doğru bir hareket geliştirecekler. Borsa İstanbul, dün çok oynaktı. 2,5 düştü sonra tekrar yukarıya çıktı. Gün içinde baktığımızda en düşük olarak 4680’e vurdu ki biz dünkü raporda da 4700, 4750 seviyelerinin önemli bir destek olduğunu işaret etmiştik. Anladığımız kadarıyla borsa bu seviyelerde bir taban oluşturuyor.

Bu taban oluşturması gelecek dönem için iyi. Çünkü seçimlere 39 gün kaldı. Bu süreden sonra oluşturulan bu tabanın üstünde Borsa İstanbul’un Millet İttifakı’nın kazandığı bir atmosferde oldukça agresif yükselişler yaşayacağını değerlendiriyoruz. Enflasyonist bir ortamda zaten yatırımcıların paralarını korumak için borsadan başka alternatifleri yok.

Dolara baktığımızda da evet biraz hareket var. 19, 20 civarında bankalar arası, serbest piyasada 19,54’ten geçiyor. Bunun bence maksimum yükseleceği yer 23, 24 lira.

Oysa Borsa İstanbul’da bu taban oluşturulmasının üzerine Millet İttifakı zaferi ile yapılacak bir harekette 7.500 endekse kadar önünün açık olacağını düşünüyorum.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar