Evren Devrim Zelyut Borsa İstanbul için uyardı: Dananın kuyruğu kopacak

Evren Devrim Zelyut Borsa İstanbul için uyardı: Dananın kuyruğu kopacak
Haftanın son gününde gözler dolar kuruna çevrilirken, ünlü ekonomist Evren Devrim Zelyut'tan borsaya ilişkin son tahminler geldi.

İREM GÜL-GÜNBOYU

Borsa ve döviz ve yatırımıyla ilgilenen milyonlarca vatandaşın merakla beklediği açılışı değerlendiren ünlü ekonomist Evren Devrim Zelyut, Borsa İstanbul ile ilgili önemli uyarılarda bulundu.

Evren Devrim Zelyut''un açıklamaları şöyle:

Borsa İstanbul''a baktığımızda dört bin yedi yüz seksen dokuz puandan güne başlayacak. Dört bin yedi yüz elli desteğinin önemli olduğunu, buranın üstünde kaldığı sürece beş bine doğru bir hareket geliştirme şansının olduğunu söylemiştik. 

Eğer dört bin yedi yüz elli kırılırsa da dört bin beş yüze doğru bir geri çekilmeden bahsetmiştik ki bugün de aynı teknik görüşümüzü koruyoruz. Kamuoyu aydınlatma platformuna şirketlerimizin bilançoları düşmeye başladı.

Dün de önemli bilançolar geldi. Bunların içinde beğendiğimiz Ford Oto Gudier, Tat Gıda ve Tüpraş gibi senetler var. Bunların hedef fiyatlarını Avrasya yatırımını YouTube kanalında Anadolu Aslanları Grubu''nda bir rapor olarak izleyenlerimize sunuyoruz. Merak edenler bakabilir. Bunun haricinde bekleme devam edecek borsada. Neyi bekliyoruz? Tabii ki siyasi belirsizliğin ortadan kalkmasını bekliyoruz. 

Düşüşlerin hacimsiz olması en azından güzel bir haber. Çünkü fiyatlar düşerken piyasanın tamamının bu düşüşe mal satarak katılmadığını görüyoruz. On beş gün sonra borsa İstanbul için dananın kuyruğu kopacaktır diye düşünüyoruz ki Millet İttifakı''nın olası bir zaferi halinde Borsa İstanbul''un bir yıl içinde yedi bin beş yüz sekiz bin puana çıkacağını değerlendiriyoruz.

Not: Yatırım tavsiyesi değildir. Haberde anlatılanlar Evren Devrim Zelyut''un görüşleridir.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar