Türkiye artık Yunan ve Bulgarlara da pahalı!

Türkiye artık Yunan ve Bulgarlara da pahalı!
Günboyu Gazetesi'nin bugünkü manşeti

05-05-24-01gun-page-0001-001.jpg

YABANCI MÜŞTERİ PAHALILIKTAN ŞİKAYETÇİ OLDU ETSO UYARDI: KOMŞUYU KÜSTÜRMEYİN!

Edirne'ye günü birlik alışveriş için gelen Bulgar ve Yunan turistler, son günlerde özellikle yiyecek sektöründe yüksek fiyatlardan şikayette bulundular. Edirne Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Başkanı Sezai Irmak, esnafın komşu ülke vatandaşlarını küstürmemesi gerektiğini vurgulayarak şunları söyledi: "Her esnafın başına bir nöbetçi dikemeyiz ama esnaf makul kârlarla malını satarsa müşteri sürekli olur. Bir kere kazıklarsan arkası gelmez. Bu insanları köreltmeyelim, küstürmeyelim ki alternatif yerler aramasınlar."

Edirne'ye döviz kurlarındaki artış ve havaların ısınmasıyla birlikte günü birlik alışverişe gelen Bulgar ve Yunan turistlerin sayısında yeniden artış yaşanmaya başladı. Özellikle cuma günlerinden itibaren artan turist yoğunluğu, esnafı memnun ederken, komşu ülke vatandaşları fiyatları yüksek bulduklarını belirtiyorlar. ETSO Başkanı Sezai Irmak, yoğun olarak alışverişe gelen Bulgar ve Yunan turistlere pahalı ürünler satıldığı yönünde duyum aldıklarını ifade etti.

Gelen komşu ülke vatandaşlarının Edirne ekonomisine önemli katkılar sağladığını belirten Irmak, özellikle Balkan ülkelerinden, özellikle de sınır komşuları Bulgaristan ve Yunanistan'dan şehre yoğun bir günü birlikçi akını olduğunu söyledi. Irmak, "Bunlar, Edirne ekonomisinin canlı kalması için lokomotif görevi görüyorlar. Pandemide diğer illerdeki ekonomilerin durgunlaştığı bir dönemde bile Edirne ekonomisi canlı kaldı, bu da Balkanlar'dan gelen komşularımız sayesinde oldu. Piyasayı ayakta tuttuklarını söyleyebiliriz." dedi.

Gelen turistlerin en sık karşılaştığı sorunların başında yüksek fiyatlar ve tuvalet ihtiyacının giderilmesi geldiğini belirten Irmak, "Kent merkezinde yeterli tuvalet yok. Yeni belediye başkanımız bu konuda çalışma yapacaklarını söyledi. Ayrıca gelen ziyaretçiler, esnafın ürünlerini pahalı sattığını söylüyorlar. Her esnaf makul karlarla malını satarsa müşteri sürekli olur." şeklinde konuştu.

Irmak, Edirne ekonomisinin komşu ülke vatandaşları sayesinde ayakta olduğuna vurgu yaparak, geçmişte gurbetçilere yapılan kötü davranışların Edirne'yi soğuttuğunu ve uzun süre gelmeleri için uğraştıklarını belirtti. Şimdi bu potansiyeli yakaladıklarını ve insanları küstürmemeleri gerektiğini dile getirdi.

Edirne'ye Filibe kentinden alışveriş için gelen Bektaş Nikolov, fiyatların çok yüksek olduğunu söyleyerek, "Edirne'de fiyatlar artık çok pahalı, Bulgaristan'da daha uygun fiyatlar buluyoruz. Eskiden daha uygun fiyatlar vardı, bu kadar artmamıştı. Şu anda her şey çok pahalı. Bulgar gümrüğü bazen sorun çıkarabiliyor. Biz buraya gelerek Türk ekonomisine yardımcı oluyoruz." dedi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar