Evlerini turizm amaçlı kiralayacaklar dikkat! Emeklilerin kararı da alt üst olabilir!

Evlerini turizm amaçlı kiralayacaklar dikkat! Emeklilerin kararı da alt üst olabilir!
TBMM Genel Kurulunda, emeklilere bir defaya mahsus 5 bin lira ödenmesine yönelik düzenlemeyi içeren Konutların Turizm Amaçlı Kiralanmasına ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin maddeleri üzerindeki görüşmeler devam ediyor.

Milletvekilleri, görüşmelerde değişiklik önergeleri üzerinde söz aldı. CHP Karabük Milletvekili Cevdet Akay, konutların kiralanmadan önce Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan izin alınması gerektiğini ve verilecek plaketin binaların girişine asılacağını hatırlatarak, plaket verilmesinin idarenin takdirine bırakıldığını söyledi. Plaketi almanın şartlarının belirlenmesi gerektiğini belirten Akay, normal konutlarda tüm maliklerin izninin alınmasının düzenlendiğini ancak lüks konutlarda bu şartın aranmamasının Anayasanın eşitlik ilkesine aykırı olduğunu savundu.

İYİ Parti Çanakkale Milletvekili Rıdvan Uz ise teklifin özensiz hazırlandığını öne sürdü. Teklifin, güvenlik açısından doğru bir karar olduğunu dile getiren Uz, "Konutların turizm amaçlı kiralanmasında apartman dairelerinde kat maliklerinin rızası alınırken, aynı şekilde villalarla ilgili de aynı şeyin yapılması elzemdir çünkü bu yasa küçük işletmeleri bitiren, belki 3-5 yılda tatil imkanı olan asgari ücretlinin, emeklinin apartman dairesini kiralayarak tatil yapma umudunu yok eden bir yasadır." dedi.

MHP Gümüşhane Milletvekili Musa Küçük ise teklifte kayıt dışılığın önlenmesine ilişkin düzenlemelerin yer aldığını ifade etti.

Kanun teklifinin emeklilere ilişkin düzenlemeyi de içerdiğini anımsatan Küçük, "Teklifi destekliyoruz. Emeklilerimize bir defaya mahsus 5 bin lira ödenmesini destekliyoruz. Ayrıca emeklilerin sosyal ve ekonomik refahını artıracak her düzenlemeye MHP olarak desteklerimizi devam ettireceğiz." diye konuştu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar