Evleneceklere seçim engeli! Düğünler iptal ediliyor

Evleneceklere seçim engeli! Düğünler iptal ediliyor
İkinci tura giden cumhurbaşkanlığı seçimleri nedeniyle 28 Mayıs'ta evlenmeyi bekleyen çiftler, düğünlerini ertelemeye başladı.

GÖKMEN ÖRKMEZ/ GÜNBOYU

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci tura kalmasıyla 28 Mayıs Pazar günü dünya evine girmeye hazırlanan çiftler, düğün tarihlerine ileri bir tarihe ertelemeye başladı. İstanbul Toplantı ve Düğün Salonu İşletmeleri Odası (İSTDO) Başkanı Adem Sönmez, yaptığı açıklamada, basılan davetiyelerin tekrardan basılmaya başlandığını belirtti. 14 Mayıs için tedbir aldıklarını anlatan Sönmez, “Hep beraber yaşadığımız sürecin neticesinde 28 Mayıs'a sarktı. Elimizdeki rezervasyonlarımızı ya o hafta içerisine ya da bir hafta sonrasına alarak evlenecek olan çiftlerimizi mağdur etmeme yoluna gittik. Davetiye usulü ile çalıştığımız için çiftlerimiz önceden davetiyelerini basmışlardı, seçimin ikinci tura kalmasından sonra revizyona gittiler. 14 Mayıs'taki kurallar aynı şekilde devam edecek. 13.00-17.00 arasında olan düğünlerimizi iptal edip erteledik." ifadelerini kullandı.

SEÇİM DÜĞÜN SEKTÖRÜNÜ DE ETKİLEDİ

Düğün salonu işletmecisi Sibel Gürbüz, müşterileri daha öncesinden uyardıklarını söyleyerek, seçim sürecinin düğün sektörünü etkilediğini vurguladı. Gürbüz, “İptal değil ama ertelemeler oldu. Bir gün öncesi ve sonrasını boş bırakmak zorunda kaldık." dedi.

"GÜNDÜZE ORGANİZASYON ALMADIK"

Düğün organizatörü Onur Şen ise, 28 Mayıs için gündüze organizasyon almadıklarını anlattı. Şen: “Hafta içlerine ya da hafta sonlarına ileri tarihlere erteleme durumu gerçekleşti. İkinci tura kalma ihtimali için yine gündüze organizasyon almadık ama akşam için organizasyonumuz var." diye konuştu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar