'Evine dön' çağrısı sonrası AKP'den bir Akşener açıklaması daha

'Evine dön' çağrısı sonrası AKP'den bir Akşener açıklaması daha
AKP'li Mahir Ünal, partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında İYİ Parti lideri Meral Akşener'e yönelik 'Evinde dön' çağrısına ilişkin açıklamalarda bulundu. Akşener ve sözcülerinin açıklama yapma konusunda ciddi güçlükler çektiğini öne süren Ünal, 'İYİ Parti'nin kendi mecrasına ve kendi siyasal tabanına henüz oturmadığını görüyoruz.' ifadelerini kullandı. 

'Evine dön' çağrısı sonrası AKP'den bir Akşener açıklaması daha

AKP Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, AKP'nin 19. kuruluş yıl dönümü nedeniyle bulunduğu partisinin genel merkezinde gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Bir gazeteci tarafından "İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e yapılan ''evine dön'' çağrısı Cumhur İttifakı'na katılması için mi yapıldı?" şeklindeki soruyu yanıtlayan Ünal, ''Siyasi partiler kendi tabanlarının sosyolojisiyle hareket ederler. Tabanlarının hassasiyet ve taleplerini dikkate almak zorundalar. Kurulduğu günden sonraki süreçte ittifaklarının içindeki pozisyonlarından dolayı Meral Akşener ve sözcüleri bu konularda açıklama yapma konusunda ciddi güçlükler çektiler. Bu güçlükler hala görülüyor. İYİ Parti'nin kendi mecrasına ve kendi siyasal tabanına henüz oturmadığını görüyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

MUHARREM İNCE AÇIKLAMASI

Muharrem İnce'nin parti kuracağına yönelik iddilar ve CHP'de doğuracağı olası sonuçlara ilişkin soruya da cevap veren Mahir Ünal, ''İnce'nin kendisinin bileceği bir süreç. Siyasi parti kurmaktan ziyade hareket başlatmak istediğini ifade etti. CHP içinde hangi sonuçları doğurur bununla ilgili değerlendirme yapmam uygun olmaz. CHP'nin, AK Parti'ye dönük yüzü beni ilgilendiriyor. CHP'nin İnce'ye dönük yüzü iç meseleleri. O konuda bir şey söylemeyi doğru bulmuyorum." ifadelerini kullandı.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar