Evimizde TV için doğru yeri nasıl seçeriz?

Evimizde TV için doğru yeri nasıl seçeriz?
TV için en doğru konumu seçmek, televizyon izleme keyfinin artmasını sağlar. Bunun yanı sıra oturma salonlarının etkili bir şekilde dizayn edilmesine de katkıda bulunur. Bu nedenle oturma salonları dekorasyonunda en önemli hususlardan biri, TV için en doğru yerin seçilmesidir. TV için TV sehpası sıklıkla kullanılmakta olup televizyonun efektif şekilde konumlandırılabilmesi için doğru ürünler tercih edilmelidir. Öte yandan TV duvara sabitlenecekse eğer TV, göz hizasında olmalıdır. Bu sayede televizyonu etkil

Yaşam alanlarının dekore edilmesinde dikkat edilmesi gereken pek çok husus bulunuyor. Bunlardan ilki, konutlardaki odaların etkili bir şekilde dizayn edilmesidir. Oturma salonları, en çok vakit geçirilen alanlardan bir tanesidir. Bu nedenle oturma salonlarındaki her bir mobilya, salona göre konumlandırılmalıdır. Doğru ve sistemli bir şekilde mobilyaların dizayn edilmesi, salonun çok özel bir görünüm elde etmesini sağlayacaktır.

Yaşam alanlarında TV nasıl konumlandırılmalıdır?

TV için doğru yer seçilmesi, oturma salonlarının etkili bir şekilde dekore edilmesine olanak tanır. Yaşam alanlarında TV konumlandırmak için dikkat edilmesi gereken hususlar bulunmakta olup bu hususlardan bazıları şu şekildedir:

- Televizyon, ışığı doğrudan almamalıdır.

- Televizyon, elektrik prizine yakın bir şekilde konumlandırılmalıdır.

- Ekran, göz hizasında bulunmalıdır.

- TV ile koltuk arasındaki uygun mesafeler belirlenmelidir.

Televizyon ışığı direkt olarak almamalı

Televizyonun ışığı doğrudan alacağı bir konuma yerleştirilmesi, televizyonun rahat ve etkili bir şekilde izlenmesine engel olmaktadır. Bu nedenle televizyonun konulacağı bölge, özenle seçilmelidir. Televizyonun bulunduğu alandaki aydınlatma seçimi de oldukça önemlidir. Daha çok bu alanda sarı ışık tercih edilmektedir. Sarı ışık, çok daha hafif bir aydınlatmayı mümkün kılacaktır. Ayrıca göz alıcı olmayan ışıklar da televizyonun keyifli bir şekilde izlenmesine olanak tanır.

Elektrik prizi yakına yerleştirilmeli

Televizyon konumlandırmada dikkat edilmesi gereken hususlardan bir diğeri de televizyonların elektrik prizi yakınına yerleştirilmesidir. Fakat uzatma kablosu kullanılacaksa eğer, elektrik prizinden uzakta da televizyonu konumlandırmak olanaklıdır.

Ekran göz hizasında olmalı

Televizyonun etkili bir şekilde izlenebilmesi için ekranın göz hizasında olması gerekmektedir. Özellikle duvara monte edilecek televizyonlarda, göz hizası ön planda tutulmalıdır. Bu hususa göre yemek masası, koltuk takımını konumlandırmak olanaklıdır. Oturma salonlarının doğru ve sistemli bir şekilde dizayn edilebilmesi için televizyona göre diğer mobilyaların konumlandırılması gerekmektedir.

TV sehpası kullanılacaksa eğer, televizyonun yüksekliğine göre sehpa tercihinde bulunmalıdır. Bazı modellerin yüksekliği az olmakla birlikte bazılarının yüksekliği çok daha fazladır. Bu husus ön planda tutulmalı ve televizyon sehpası tercihinde titiz davranılmalıdır.

TV ile koltuk arasındaki en uygun mesafe belirlenmeli

Oturma salonlarında ön plana çıkan durumlardan bir diğeri de TV ile koltuk arasındaki en uygun mesafenin belirlenmesidir. Özelikle dar alanlarda çok daha küçük ekranlı televizyonlar tercih edilmeli, bunun yanı sıra Vidaxl TV sehpası seçiminde de özenli hareket edilmelidir. Dar alanlarda minimal sehpalar kullanılarak televizyonlar sehpa üzerine konumlandırılmalıdır. Çok daha geniş bir oturma salonu varsa eğer, salonun boyutuna göre TV ve sehpa seçiminde bulunulmalıdır.

Birbirinden özel, yenilikçi ve estetik TV sehpalarına sahip olan VidaXl, geniş bir model seçeneği arasında eşsiz ürünlerin tercih edilmesini mümkün kılar. Oturma salonunuzu en estetik şekilde dekore etmek istiyorsanız, salonunun boyutlarına göre TV tercihinde bulunmalısınız. Öte yandan TV sehpalarını TV boyutuna göre seçmelisiniz. Böylelikle oturma salonlarında arzu ettiğiniz görünüm elde edebilirsiniz.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar