Ev sahibinin kiracıdan isteği pes dedirtti! Böyle kriter mi olur!

Ev sahibinin kiracıdan isteği pes dedirtti! Böyle kriter mi olur!

İzmir Bornova'da bir ev sahibinin verdiği kiralık ilanda açıkladığı kriter görenleri şaşkınlığa uğrattı.

Yüksek enflasyon ve art arda gelen zamların ardından ev sahipleri ve kiracılar arasındaki davalara her gün bir yenisi eklenirken, ev sahiplerinin kiracılarından istedikleri talepler de değişmeye başladı. Verdikleri ev ilanlarında kiracılarda aradıkları özelliklerle şaşırtan ev sahiplerine bir yenisi daha eklendi.

Sahibinden.com'da Bornova Kazımdirik Mahallesi'ndeki bir daire için verilen ilanda ev sahibinin düştüğü not sosyal medyada gündem oldu.

EV SAHİBİ KİRACIDAN NE İSTEDİ?

Ev sahibi kiracılar için “Henüz anne/baba olmamış doktor çift tercihimizdir” kriterini aradığını belirtti.

2022 yılında ev için verilen ilanda şu ifadeler ye aldı: Yeterince büyük salon ve mutfak, tek banyo, ferah bir giriş, çift balkon, açık otopark. (Henüz anne/baba olmamış) hekim bir çift tercihimizdir.

Resim

Things to do in Izmir (Turkey): our complete travel guide

İZMİR’DE HANGİ İLÇELER DEĞER KAZANDI?

Türkiye'nin kiralık konut piyasasında dikkat çekici değişimler yaşanırken kiraların en fazla arttığı iller arasında ilk sıralarda Antalya, Karabük, Aksaray, Bartın ve Niğde yer aldı. Buna karşılık, kiraların en az yükseldiği iller ise Elazığ, Şırnak, Kars, Batman ve Hakkari olarak belirlendi.

İzmir hangi Avrupa şehrine benziyor?

Özellikle İzmir'de, 2022 yılı Ekim ayı sonu itibarıyla konut kiralarında yıllık bazda yüzde 153,70 oranında bir artış kaydedildiği görüldü. İzmir, Türkiye genelinde kira artışının en yüksek olduğu şehirlerden biri haline gelirken, en fazla değer kazanan ilçeler Bayraklı, Konak, Karşıyaka, Buca, Bornova oldu.

İlgili Haberler