Ev almak isteyenler dikkat! Fiyatlar yarı yarıya düşecek

Ev almak isteyenler dikkat! Fiyatlar yarı yarıya düşecek
Son zamanlarda artan kira bedelleri, ev satış fiyatları derken ev almak artık hayal olmuştu. Artan fiyatların emlak ve gayrimenkul piyasası ile birlikte, vatandaşı olumsuz etkilemeye devam ediyordu. Ancak öyle bir haber gündeme atıldı ki, milyonlarca vatandaşı ilgilendiriyor. Üstelik tarih bile verildi. İşte detaylar…

EV ALMAK İSTEYENLER İÇİ KRİTİK TARİH! O GÜNÜ BEKLEYİN, FİYATLAR YARI YARIYA DÜŞECEK!

Ülkemizde artan inşaat maliyetleri, döviz kurundaki yükselme ve ani dalgalanmalar, enflasyon ve yabancı akımı gibi faktörlerden dolayı son 2 yılda özellikle İstanbul, Antalya ve İzmir gibi büyükşehirlerde ev, dükkan satış bedelleri ile birlikte kira bedelleri de oldukça artmıştı. 

Her geçen gün kira ve satış fiyatları emlakta üzerine koyarak artmaya devam ederken fiyatların yarı yarıya düşeceğine dair söylentiler milyonlarca vatandaşı heyecanlandırdı. Üstelik tarih bile verildi.

Resmen yapılan açıklamalarda, emlak satışlarının beş yıl boyunca yabancılara yasaklandığı duyuruldu. Beraberinde ise eriyen yapı stoğunu desteklemek ve ev sahibi olmak isteyenler için Türkiye genelinde yeni toplu konut projeleri yapılacağı da ek olarak belirtildi.

Konuya ilişkin açıklamalarda Kemal Kılıçdaroğlu; “Şiştikçe şişen kiralar, artan ev satış fiyatları derken ev sahibi olmayı bırakın, başınızı sokacak bir ev bulmak bile hayal oldu. Ancak 6 ay sonra yürürlüğe alınması beklenen “yabancılara emlak satış yasağı” ile birlikte dengeyi bulacağımıza inanıyoruz” ifadelerini kullandı. 

Ortalama bir gelir düzeyine sahip vatandaşların, bu zamanlarda hayal üstü olarak gördüğü “ev alma” fikrinin eğer yabancılara konut satışı yasaklanırsa tıpkı Kanada’da olduğu gibi fiyatları yarı yarıya düşürebileceği yüksek ihtimal gibi görünüyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar