Euro'daki yükseliş sürüyor 

Euro'daki yükseliş sürüyor 
Veri açısından yoğun bir haftaya dolar kuru 18.77 TL'den başlarken, euro ise 20 TL'nin üstünde 20,0423 TL'den başladı. Bu hafta içerde cari açık, işsizlik ve sanayi üretim rakamları takip edilirken, dışarda ise perşembe günü açıklanacak ve Fed'in politikalarına yön verecek ABD Tüfe'si takip edilecek.

Veri açısından yoğun bir haftaya dolar kuru 18.77 TL''den başlarken, euro ise 20 TL''nin üstünde 20,0423 TL''den başladı. Geçtiğimiz hafta açıklanan verilerle Euro bölgesi enflasyonunun zayıfladığına dair işaretler euro/TL kurunun yükselişini hızlandırdı. Euro/TL kuru saatler 12:00''ı gösterdiğinde 20,09 TL''yi aşmıştı.

Bu hafta içerde cari açık, işsizlik ve sanayi üretim rakamları takip edilirken, dışarda ise perşembe günü açıklanacak ve Fed''in politikalarına yön verecek ABD Tüfe''si takip edilecek. 

Türkiye''de sanayi üretiminin azalması bekleniyor. Ekonomistler, kasımda arındırılmamış sanayi üretim endeksinin de yıllık bazda yüzde 1,6 azalacağını öngörüyor. Geçtiğimiz yılın aynı ayına göre ise yüzde 0.5 azalmasını bekliyor.  Öte yandan Cuma günü ise TCMB piyasa katılımcıları anketini açıklayacak. Bu ankette ekonomistlerin enflasyon ve kur beklentileri ortaya çıkacak. Küresel piyasalar Çin''in koronavirüs salgın tedbirlerini kaldırması ve sınırını açmasıyla yükseliş halinde.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar