Eski siyasetçilerden İmamoğlu'na tam destek!

Eski siyasetçilerden İmamoğlu'na tam destek!
Eski meclis başkanları, siyasi parti genel başkanları, bakanlar, belediye başkanları ve milletvekilleri, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu Saraçhane'deki belediye binasında ziyaret etti.

YSK üyelerine hakaret ettiği iddiası ile 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezasına çarptırılan ve hakkında siyasi yasak kararı verilen Ekrem İmamoğlu''na, söz konusu cezanın ardından üst üste yeni soruşturmalar açılmıştı. ''İBB''de terörle iltisaklı işçi çalıştırma'' iddiası ile açılan soruşturmanın hemen ardından bir dava da İmamoğlu''nun Beylikdüzü Belediyesi Başkanı olduğu dönemden gelmişti.

Söz konusu davaların ardından İYİ Parti ve CHP başta olmak üzere muhalefet partileri İmamoğlu''na büyük destek verirken, bir destek de Türk siyasetinin efsane isimlerinden geldi. 



SARAÇHANE''YE TÜRK SİYASETİNİN YILDIZLARI AKIN ETTİ

Aralarında Altan Öymen, Murat Karayalçın, Hikmet Çetin, Hüsamettin Cindoruk, Seyfi Oktay ve Saadettin Tantan gibi isimlerin olduğu 90 eski siyasetçi, İmamoğlu''nu ziyaret edip destek verdi.

Eski Anavatan Partisi Genel Başkanı Nesrin Nas, İmamoğlu''nun yalnız olmadığını belirterek, "İBB Başkanı''nın arkasında, bu demokratik iradeye sahip çıkacak milyonlar var." dedi.

Eski TBMM Başkanı Hüsamettin Cindoruk, "İmamoğlu''nun halkın himayesi ve koruması altında aldığı, kucakladığı bir siyasetçi olduğunu" kaydetti.

Eski TBMM ve CHP Genel Başkanlarından Hikmet Çetin, "konunun sadece İmamoğlu meselesi değil, Türkiye meselesi olduğunu ifade ederek, böyle düşünülmediği sürece haksızlıkların önlenemeyeceğini" söyledi.

Eski CHP Genel Başkanlarından Altan Öymen de "Türkiye''nin, bütün bu gürültünün içinden mutlaka çıkacağını ve güzel günler göreceğini" belirtti.

Eski Saadet Partisi milletvekillerinden Mukadder Başeğmez, buraya bütün İstanbul''a yapılan bir haksızlığa karşı çıkmak için geldiğini söyledi. Başeğmez, "Naçizane Ekrem Bey''den bir istirhamda bulunayım. Uğradığı bu haksızlıklar, zulümler belli ki onu Türkiye''nin en önemli siyasi insani yapacaktır. Ne olur siz de bunları unutup zalimlerden olmayın, unutanlardan olmayın. Bir yerde kan davaları, kin davaları bitsin, artık önümüz açılsın, insani bir siyaset yapalım." dedi.

İmamoğlu ve siyasetçiler konuşmaların ardından, Saraçhane''deki İBB ana yerleşkesi önüne CHP İstanbul İl Gençlik Kolları tarafından konumlandırılan, "Haysiyet Duvarı''nı" ziyaret etti. İmamoğlu, "Haysiyet Duvarı''nı" imzalayan eski siyasetçilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.



 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar