Eski bakan Çavuşoğlu'nun yeni görevi belli oldu

Eski bakan Çavuşoğlu'nun yeni görevi belli oldu
Eski Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, yeni bir göreve atandı. Çavuşoğlu, Meclis NATO Parlamenter Asamblesi’nde (NATO PA) görev alacak.

NATO Parlamenter Asamblesi (NATO PA) Türk Delegasyonu 11 Temmuz 2023 Salı günü, 28. Yasama Dönemi Birinci Devresi için başkanlık seçimi gündemiyle toplandı.

Patronlar Dünyası'nın haberine göre yaşça en kıdemli üye İstanbul Milletvekili İlhan Kesici’nin Başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda delegasyona üye 18 milletvekilinden 15’i hazır bulundu.

ÇAVUŞOĞLU DELEGASYON BAŞKANI OLDU

AKP ve MHP’li üyelerin önergesiyle Başkanlığa aday gösterilen Antalya Milletvekili Sayın Mevlüt Çavuşoğlu, komisyon üye tam sayısının salt çoğunluğunun oyunu alarak NATO PA Türk Delegasyonu Başkanlığına seçildi.

NATO PA Türk Delegasyonu üyelerinin hangi komisyonlarda görev alacağıyla ilgili yapılan görüşmede partilere ayrılan komisyon üyeliklerine hangi üyenin getirileceğine ilgili partinin karar vermesi uygun görüldü.

NATO PA NEDİR?

NATO PA, NATO üyesi ülkelerin parlamenterlerinden oluşan, genel olarak NATO'nun ele aldığı siyaset, güvenlik, ekonomi ve savunma konularında milletvekillerinin görüşlerini sunduğu ve bu konularda raporlar yazılarak, kararların oluşturulduğu Uluslararası Meclis'tir.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar