Eşiyle ortak ev alanlar dikkat! Yargıtay boşanma davasında son noktayı koydu

Eşiyle ortak ev alanlar dikkat! Yargıtay boşanma davasında son noktayı koydu
Yargıtay, eşiyle birlikte ortak ev, arsa alıp sonrasında boşanan çiftler için emsal nitelik taşıyan bir karar verdi.

Türkiye Gazetesi'nden Yeşim Eraslan'ın haberine göre Zonguldak'ta yaşanan bir dava, Yargıtay'ın fiilen ayrı yaşayan eşler arasında mal varlığı tasarrufunda bulunan kişinin yetkisinin sınırlanması yönünde önemli bir karar vermesine neden oldu.

Davada evini terk eden bir adamın başka bir kadınla birlikte yaşamaya başlaması ve ardından evini satışa çıkarması olayı ele alındı.

bosanma-davasi-780x470.jpg

Adam, eşiyle birlikte yaşarken aldığı evini ve 98 bin avro değerindeki kredi ile alınan arsayı satmaya karar verdi. Ancak kadın, eski kocasının bu satış girişiminin ailenin ekonomik varlığını tehlikeye attığını iddia ederek sınırlama talep etti.

isss.jpg

KADININ RIZASI OLMADAN GERÇEKLEŞEMEZ

Zonguldak 1. Aile Mahkemesi, kocanın satış yetkisini sınırlayarak taşınmazların satışının kadının rızası olmadan gerçekleştirilemeyeceğine hükmetti. Ancak davalı koca bu karara itiraz etti ve dosya Sakarya Bölge Adliye Mahkemesi'ne taşındı.

EMSAL KARAR VERDİ

Sakarya 2. Hukuk Dairesi, yerel mahkemenin kararını kaldırarak davayı reddetti. Ancak, bu karar Yargıtay'a taşındı ve Yargıtay 2. Hukuk Dairesi, davalı kocanın satış yetkisine sınırlama getirilmesi gerektiğine karar verdi. Daire, yerel mahkemenin kararını destekleyerek bölge adliye mahkemesinin kararını bozdu. Bu karar, boşanma sürecinde mal varlığını elden çıkaran eşlere karşı sınırlama getirilmesi yönünde bir emsal teşkil etti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar