Erzurum, Ağrı, Kars, Ardahan ve Tunceli'de dondurucu soğuk!

Erzurum, Ağrı, Kars, Ardahan ve Tunceli'de dondurucu soğuk!
Erzurum, Ağrı, Kars, Ardahan ve Tunceli'de soğuk hava etkisini sürdürüyor.

Erzurum'da hava sıcaklığının gece sıfırın altına düşmesiyle birlikte kaldırım ve yollar buzlanma riskiyle karşı karşıya kaldı. Park halindeki araçların camları buz tutarken, bazı vatandaşlar araçlarını soğuktan korumak için battaniyelerle örttü. Şehirdeki bina ve iş yerlerinin çatılarında buz sarkıtları oluşurken, cami bahçelerindeki şadırvanlar dondu.

Ağrı'da da dondurucu soğuklar, Murat Nehri ve derelerin buz tutmasına neden oldu. Vatandaşlar araçlarını battaniyelerle örtüp koruma altına aldı. Ağaçlar kırağı ile kaplanırken, bazı ev ve iş yerlerinin çatılarında buz sarkıtları belirdi. Taşlıçay ilçesinde ise soğuk hava, derelerin tamamen buzla kaplanmasına yol açtı.

Kars'ta bitkiler ve ağaçlarda kırağı oluştu, sulak alanların donması ise yabani kuşları yiyecek bulmakta zorluk yaşattı. Köylerin karla beyaz örtülü manzarası dron ile görüntülendi. Sarıkamış ilçesinde dondurucu soğuklar, bina çatılarında buz sarkıtları oluştururken, İnönü Mahallesi'nde çocuklar kızaklarla karın keyfini çıkardı.

Ardahan'da günlerdir devam eden soğuk hava, göl ve akarsuların yüzeyini buzla kapladı. Ağaçlar ve araç camları kırağı ile kaplanırken, yol ve kaldırımlarda buzlanma meydana geldi.

Tunceli'de de soğuk hava nedeniyle kaldırım, sokak ve caddeler buzlanma riskiyle karşı karşıya kaldı. Belediye ekipleri, tuzlama çalışmalarını gerçekleştirerek güvenliği sağlamaya çalıştı. Munzur Vadisi Milli Parkı'nda ise kırağı tutan ağaçlar, güzel bir manzara oluşturdu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar