Erzincan İliç’teki maden faciasında yeni gelişme! Cansız bedeni 53 gün sonra bulundu

Erzincan İliç’teki maden faciasında yeni gelişme! Cansız bedeni 53 gün sonra bulundu
Erzincan İliç’te altın madeninde meydana gelen faciada toprak altında kalan 9 işçiden birinin daha cansız bedenine ulaşıldı.

13 Şubat’ta İliç’te Çöpler Altın Madeni’nde toprak kayması sonucu bir facia yaşandı. Yaşanan felaketin ardından 9 işçi tonlarca toprağın altında kaldı. İşçileri arama ve kurtarma çalışmaları bir netice vermedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, 53 gün sonra bir işçinin daha toprak altından çıkarıldığını açıkladı. Adnan Keklik'in cansız bedenine ulaşıldı.

mmyhg.jpg

15 gün öncede Uğur Yıldız isimli işçinin cansız bedenine ulaşıldığı açıklanmıştı. Toprak altında kalan diğer 7 işçiye dair ise henüz bilir ize rastlanamadı.

aw185741-03.jpg

Toprak altında kalan işçilerin kimliklerinin tespit edilmesinin ardından isimleri şöyle açıklanmıştı: Hüseyin Kara, Abdurrahman Şahin, Ramazan Çimen, Fahrettin Keklik, Mehmet Kazar, Kenan Öz, Şaban Yılmaz.

2222-001.jpg

İŞ GÜVENLİĞİ SIKINTILI

Facianın ardından tutuklanan 6 firma sorumlusunun ifadelerinde söyledikleri ise dikkat çekti.

Şenol Demir, oksit kırıcı mühendisi olarak görev yaptığı Anagold Maden şirketinde yaşanan olayla ilgili savcılıktaki ifadesinde sabah saatlerinde çatlakların fotoğraflarının kendisine geldiğini belirtti. İfadesinde yanındaki arkadaşıyla birlikte yığın liç bölgesine çıkarak online bir toplantıya katıldıklarını ve burada iş güvenliği konusunda sıkıntı olup olmadığının sorulduğunu aktardı.

Şirkette Oksitproses Müdürü olarak görev yapan Hüseyin Üstündağ ise ifadesinde, Anagold Maden şirketindeki görevi ve sorumluluklarını açıkladı. Yaklaşık 5 aydır Oksitproses Müdürü olarak çalıştığını belirten Üstündağ, liç bölgesindeki projelendirmenin yurt dışı kaynaklı GRE isimli şirket tarafından yapıldığını ve Anagold şirketi bünyesindeki proje ofisine uygulamanın bırakıldığını aktardı. Ayrıca liç bölgesinde kırılmış malzemenin serilmesi ve sulama işlerini yaptığını ve altında başmühendis Murat Bayraktar'ın çalıştığını belirtti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar