Ermenistan'a giden Fransa Dışişleri Bakanı'ndan küstah Ağrı Dağı paylaşımı

Ermenistan'a giden Fransa Dışişleri Bakanı'ndan küstah Ağrı Dağı paylaşımı
Fransa Dışişleri Bakanı Catherine Colonna, Azerbaycan ile yaşanan Karabağ gerilimi sonrasında Ermenistan'a ziyarette bulundu. X hesabından Ağrı Dağı'nı paylaşan Colonna, "Ermenistan'a geri döndüm" ifadelerini kullanırken, söz konusu paylaşıma Türk kullanıcılar tepki gösterdi.

Türkiye'nin sözde NATO müttefiki Fransa, Türkiye'yi hedef almaya devam ediyor.

FRANSIZ BAKANDAN KÜSTAH PAYLAŞIM

Azerbaycan'a ait Karabağ'dan Ermeni terör örgütlerinin temizlenmesi üzerine Ermenistan'a ziyarette bulunan Fransa Dışişleri Bakanı Catherine Colonna, sosyal medya hesabından küstah bir paylaşımda bulundu.

Yaptığı paylaşımda "İlk ziyaretimden 5 ay sonra Ermenistan'a geri döndüm. Dostluk, destek ve dayanışma" ifadelerini kullanan Colonna, Ağrı Dağı'nın fotoğrafını paylaşarak Türkiye'ye meydan okudu.

agridagi1.jpg

"BİZİM AĞRI DAĞI İLE NE İLGİMİZ VAR?"

Türkiye'nin rakımı en yüksek bölgesi olan Ağrı Dağı, Ermeni milliyetçilerinin yıllardır hayallerini süslemekte.

"Büyük Ermenistan" iddiasında olan aşırı sağcı Ermeni vatandaşlar için kutsal topraklar olan Ermenistan, aynı zamanda Ermenistan'ın resmi devlet armasında bulunan 4 figürden birini oluşturmakta.

Haziran ayında bu konuda açıklamalar yapan Ermenistan Başaknı Nikol Paşinyan, Ağrı Dağı'nın devlet armasında bulunmasına tepki göstererek "Bizim armamızın üzerinde tasvir edilen nedir? Üzerinde Ermenistan'ın dört hanedanının arması, Ağrı Dağı üzerinde Nuh'un gemisi. Armaya bakınca benim aklıma soru geliyor, onun bizimle ne ilgisi var' dedi ve 'Bu bizi yok edin anlamına geliyor' ifadelerini kullanmıştı.

YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar