Erken hasat eriğin kilosu 3.500 TL oldu yaşasın emekliler bol bol yiyebilecek

Erken hasat eriğin kilosu 3.500 TL oldu yaşasın emekliler bol bol yiyebilecek
Ekmek, benzin, tüp, çay derken art arda gelen zamlardan erik de nasibini aldı. Erken hasat eriğin kilosu 3.500 TL oldu.

Bursa'nın İznik ilçesinde Türkiye'nin en erken erik hasadı gerçekleştirildi. Ziraat mühendisi Mustafa Kutay Ası'nın ürettiği erikler kilosu 3 bin 500 liraya kadar yüksek bir fiyattan satışa sunuluyor.

Arap şeyhlerinin büyük ilgi gösterdiği eriklerin fiyatı, tanesinin gramajına göre 70 ile 100 lira arasında değişiyor.

1520583429129.jpg

ERKEN ERİK HASADI BAŞLADI

25 yaşındaki ziraat mühendisi Mustafa Kutay Ası, Türkiye'nin en erken erik hasadını gerçekleştirerek bu nadir ürünleri satışa sunmaya başladı. Ası ailesi, kış mevsiminde erik yetiştirmek için çaba gösteriyor ve bu meyveleri değerli bir fiyattan satıyor.

aw150999-02-1.jpg

ARAP ŞEYHLERİNİN GÖZDESİ

Genç girişimci, yaklaşık 800 metrekarelik alanda kurduğu serada erik üretiyor ve bu ürünleri dünya çapında tanıtmak için çini kaselerle paketliyor. Özellikle Birleşik Arap Emirlikleri'ndeki şeyhler, kilolarca yeşil erik siparişi vererek bu nadir ürünleri talep ediyorlar.

aw150999-04.jpg

Mustafa Kutay Ası, erik hasadını mümkün kılmak için akıllı sera teknolojilerini kullandıklarını belirtiyor. Ancak, bu teknolojiyi kullanmanın maliyetli olduğunu ve kömür gibi enerji kaynaklarının masraflarının yüksek olduğunu da ifade ediyor.

aw150999-05-1.jpg

Eriklerin lezzetiyle ilgilenen tüketicilerden biri olan Özdemir Yiğit, İznik'e gelerek bu özel erikleri satın aldığını ve tadının harika olduğunu vurguluyor. Eriklerin sosyal medyada duyulmasının ardından hemen İznik'e gelerek bu eşsiz lezzeti denemek istediğini söylüyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar