Erken emeklilik bekleyenler bu haber sizin için! Yeni emeklilik tablosu umut oldu

Erken emeklilik bekleyenler bu haber sizin için! Yeni emeklilik tablosu umut oldu
1999 yılı öncesinde iş hayatına atılanların emeklilik şartları, yeni emeklilik düzenlemesiyle kayda değer bir değişikliğe uğradı.

PSOYUN'da yer alan habere göre, yeni düzenleme sonucunda, emeklilik için gerekli olan prim gün sayısı ve yaş şartları farklı gruplara göre belirlendi. İşte bu yeni emeklilik tablosu:

  • İlk işe giriş tarihi 8 Eylül 1999 ve 2000 yılı arasındaysa, emekli olabilmek için 6.250 prim günü ve kadınlarda 43, erkeklerde 45 yaş şartı getirildi.
  • İlk işe giriş tarihi 2000 yılı sonrasına denk geliyorsa, emeklilik için gereken prim günü sayısı 6.325 olarak belirlendi ve yine kadınlarda 43, erkeklerde 45 yaş şartı aranmaktadır.
  • 2001 yılı sonrasında ilk işe giriş yapanlar için, emeklilik için gereken prim günü sayısı 6.400 ve kadınlarda 43, erkeklerde 45 yaş şartı geçerlidir.
  • 2002 yılı sonrasında ilk işe giriş yapanlar için ise, emeklilik için gereken prim günü sayısı 6.475 ve kadınlarda 43, erkeklerde 45 yaş şartı gerekmektedir.

Bu düzenleme, 1999-2008 yılları arasında sigortalı olan kişilere erken emeklilik fırsatı sunarak, Emeklilikte Adalet Derneği (EMADDER) öncülüğünde başlatılan mücadele sonucunda gerçekleşti. Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) ve EMADDER gibi topluluklar, uzun bir süredir emeklilik şartlarının gözden geçirilmesi için büyük çaba sarf ediyorlardı ve sonunda bu düzenleme hayata geçirildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar