Erkeklerde kısırlığı bitiren besinler…Testosteron seviyesini artırıyor, sperm sayısını çoğaltıyor

Erkeklerde kısırlığı bitiren besinler…Testosteron seviyesini artırıyor, sperm sayısını çoğaltıyor
Sperm sayısının az olmasına bağlı olarak çocuk sahibi olamayan bireyler doğru besinleri tüketerek sperm sayılarının miktarı artırabilirler. Bazı gıdalar sperm sayısını artıyor. İşte sperm sayısını artıran o besinler…

Yapılan bilimsel araştırmalara bakıldığında sperm sağlığı ve miktarını koruyabilmek için; düzenli egzersiz yapmak, stresten uzak durmak, alkol ve sigara kullanımından kaçınmak gerekiyor. Aynı zamanda sağlıklı beslenmenin bu konuda etkili olduğu biliniyor.

Sperm sayısının az olmasına bağlı olarak çocuk sahibi olamayan bireyler doğru besinleri tüketerek sperm sayılarının miktarı artırabilirler.

BİTTER ÇİKOLATA

Bitter çikolata, sperm kalitesini ve sayısını en çok arttıran besinlerden bir tanesidir. İçerdiği antioksidan maddeler sayesinde sağlık açısından birçok fayda barındıran bitter çikolata, içerisinde L-Arginin HCL adlı bir aminoasit bulundurur. Bu aminoasit meni hacmini ve dolayısıyla sperm sayısını önemli ölçüde artırır.

MUZ

Bir diğer sperm artırıcı besin olan muz, sperm verimliliğini ve sağlığını ciddi ölçüde olumlu etkiler. Muzda bulunan ve doğal bir antienflamatuar olan Bromelin sperm sayısını ve hareketliliğini de arttırır. Bu sayede çocuk sahibi olabilme ihtimali yükselir.

ISPANAK

Spermlerin sağlıklı bir şekilde gelişebilmesi için vücuda yeterli miktarda folik asit alınması gerekir. Folik asit yeşil yapraklı sebzelerde bol bulunur ve en önemli kaynaklarından biri de ıspanaktır. Ispanağın, yüksek magnezyum içeriği sayesinde testosteron seviyesini %24 oranında artırdığı tespit edilmiştir.

KEÇİBOYNUZU

Erkek üreme sağlığı için gereken en önemli minerallerden bir tanesi ise çinkodur. Bol miktarda çinko içeren keçiboynuzu, antioksidan özelliği sayesinde kansere karşı koruyucu etki sağlarken aynı zamanda sperm üretiminin sağlıklı bir şekilde devam etmesini ve sperm sayısının yeteri miktarda olmasını sağlar. Ayrıca keçiboynuzu içerisinde bulunan enzimler sperm ile yumurtanın etkileşimini de kolaylaştırır

KABAK ÇEKİRDEĞİ

Kabak çekirdeği antioksidanlar, fitosteroller ve amino asitler bakımından zengindir. Sperm sayısı ve hareketliliğini artırmaya yardımcı olur.

SARIMSAK

Sarımsak , içeriğinde bol miktarda selenyum ve B6 vitamini barındırır. Bu bileşenler vücutta sağlıklı ve yeterli şekilde sperm üretilebilmesi için önemlidir.

NAR

Sağlıklı ve lezzetli bir meyve olan nar, tarih boyunca doğurganlığı simgeleyen ve çocuk sahibi olmaya yardımcı özelliği ile ün kazanmış bir besindir. Kadın üreme sağlığı üzerindeki olumlu etkilerinin yanı sıra sperm kalitesi ve miktarı üzerinde de önemli etkilere sahiptir.

YUMURTA

İçerdiği kaliteli protein, vitamin ve mineraller sayesinde yumurta üreme sağlığı üzerinde de olumlu etkilere sahiptir.

MACA KÖKÜ

Peru’ya özgü bir bitki olan maça, vücutta adaptojen görevi görür. Ancak, hem erkek hem de kadınlarda testosteron seviyelerini etkileyebilir.

TARÇIN

Bilim dünyasında son yıllarda yapılan bir çalışmada tarçının erkek sperm üretimi ve kalitesinde olumlu bir etki gösterebileceği bulunmuştur.

DEMİR DİKENİ

Yine bu çalışmada, demir dikeninin; erkek perminin hareketliliği, sayı ve hacminde de iyileşme bulmuştur.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar