Eren Erdem'in yalanladığı küfürbaz danışman Perinaz Mahpeyker Yaman'ın imzalı belgesi ortaya çıktı

Eren Erdem'in yalanladığı küfürbaz danışman Perinaz Mahpeyker Yaman'ın imzalı belgesi ortaya çıktı
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, CHP'ye ve Mustafa Kemal Atatürk'e hakaretler eden Mahpeyker Yaman'ı genel başkan danışmanı olarak atadığı ortaya çıkarken, Eren Erdem'den yalanlama gelmişti. Yaman'ın genel başkan danışmanı olduğu imzalı belgesi ortaya çıktı

2018 yılında AKP'den Milletvekili Aday Adayı olan Perinaz Mahpeyker Yaman'ın 26 Mayıs 2023’te CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu tarafından ‘Kadın ve Aile Politikaları’ndan sorumlu danışman olarak atandığı ortaya çıktı.

CHP'Lİ YETKİLİ DOĞRULADI

İsmail Saymaz, "Perinaz Yaman, yakın zamana kadar genel başkan danışmanı sıfatıyla CHP Genel Merkezi’nin üçüncü katında vakit geçiriyormuş" diyerek Eren Erdem'in yalanladığı belgenin doğru olduğunu açıkladı.

per4.jpeg

Sosyal medya hesabından açıklamada bulunan İsmail Saymaz'ın paylaşımı şöyle:

CHP’li yetkililerle görüştüm.
Perinaz Yaman’ın 26 Mayıs’ta danışmanlığa alındığını, ancak 4 Haziran’da bütün danışmanlarla birlikte Yaman’ın da görevine son verildiğini kaydediyorlar.
Yaman’ı kim tavsiye etti, bilinmiyormuş.
Yaman’ın yakın zamana kadar CHP’ye geldiği belirtiliyor

Perinaz Yaman, yakın zamana kadar genel başkan danışmanı sıfatıyla CHP Genel Merkezi’nin üçüncü katında vakit geçiriyormuş.

saymaz.jpg

PERİNAZ YAMAN'DAN AÇIKLAMA

Perinaz Yaman ise sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Paylaşımları ben yapmadım, şifreyi yakınlarıma vermiştim" diyerek Kılıçdaroğlu'ndan özür diledi.

Yaman, "Her şeyden önce benim üzerimden Kemal Kılıçdaroğlu'na yapılan son derece yakışıksız suçlamlar için özür diliyorum" dedi.

perinaz.jpg

p1.jpeg

p2.jpeg

EREN ERDEM YAMAN'IN DANIŞMANLIĞINI YALANLAMIŞTI

CHP Medya Planlama ve Sosyal Medyadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Eren Erdem, Tele1'e yaptığı açıklamada “Böyle bir isim ataması söz konusu değil. Bu nasıl gündem oldu bilmiyorum. Genel Merkezimizde Perinaz Mahpeyker diye bir genelgemiz yok. 4 Haziran’dan sonra danışman kadrosu sıfırdan kuruldu. Bu isimli bir danışman yok” dedi.

CHP'den yapılan açıklamada Yaman'ın danışman olmadığı ifade edildi. CHP'nin geçtiği bilgi notu şöyle:

Genel seçimlerin ardından gerçekleşen MYK değişikliğinin hemen akabinde, 4 Haziran 2023 tarihli genelge ile; o tarihe kadar görev yapan Genel Başkan danışmanlarının görevleri sona ermiştir.

O tarih sonrasında yapılan başdanışman yahut danışman atamaları kamuoyu ile paylaşılmıştır.
Bu bağlamda, ilgili tarih (4 Haziran 2023) ve genelge sonrasında; ismi geçen “Perinaz Mahpeyker Yaman” isimli bir danışman ataması yapılmamıştır.

YAMAN'IN TEPKİ ÇEKEN PAYLAŞIMLARDAN BAZILARI ŞÖYLE:

per.jpg

per2.jpeg

per3.jpeg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar