Erdoğan'ın sağ kolu kara haberi verdi: Enflasyon ne zaman tek haneyi görecek

Erdoğan'ın sağ kolu kara haberi verdi: Enflasyon ne zaman tek haneyi görecek
Ekonominin üç yıllık yol haritasını gösterecek olan Orta Vadeli Program'ın (OVP 2024-2026) sunuma başlandı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, program ile ilgili olarak detaylı açıklamalarda bulundu. Yılmaz enflasyonun tek haneye 2026 ineceğini duyurdu.

Uzun bir süredir beklenen ve üç yıllık makro hedefler, yapısal reform adımlarının paylaşılacağı Orta Vadeli Program'ın sunumuna başlandı.

Ekonominin üç yıllık yol haritasının belirleneceği programda Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'ın cümlelerinin satırbaşları şu şekilde:

"Müsaadenizle süreci özetlemek isterim. 'Orta Vadeli Program' dediğimiz bir takım çalışmasıdır. Bu yılki OVP'ye yapısal reformlar da dahil edildi. Emeği geçen tüm arkadaşlarıma teşekkürlerimi sunuyorum. Bu süreç Resmi Gazete'de yayımlanmayla son bulacak.

İstişareye ve ortak akla dayalı bir çalışma yaptığımızı söyleyebilirim. Geniş istişarelerle bu program hazırlandı. İş dünyasından sanayi odalarına, tarım sektörüne kadar bütün sektörleler istişare yaparak bu programı hazırladık.

'BU PROGRAMLA NEYİ BAŞARACAĞIZ?'

'Bu programla neyi başaracağız?' diye sorduğunuzda, 6 Şubat felaketlerinin yaralarını saracağız. İkinci başaracağımız şey ise; makro ekonomi finansal istikrarı sağlamak, tek haneli enflasyon rakamına gitmek olacak.

OVP'nin dört temel amacı var. Afet yaralarının sarılması, makro istikrarın sağlanması ve enflasyonun tek haneye inmesi, büyüme ve istihdamın devamı, sosyal adalet.

Bunlarla birlikte büyümeye devam edeceğiz. Sosyal adalet ve refah bu programımızın en temel eksenlerinden biri.

Üç temel politika amacı bulunuyor. Bunlar; mali disiplinin sağlanması, para politikası ve yapısal dönüşümler...

Bütün tartışmalara dünyayla başlamak gerekiyor. Biz de dünyanın bir parçasıyız. Dünyanın büyümesine baktığımızda bunda bir gerileme görüyoruz. Pandemi ve devam eden etkiler, Rusya-Ukrayna Savaşı, dünyada yükselen korumacılık bunlara sebep.,

"2023 ENFLASYON HEDEFİ YIL SONU YÜZDE 65"

Bu dönemde dünya şartları, yaşadığımız afetler ve birçok faktör, bütün geçici olarak enflasyonda bir yükseliş söz konusu. Türkiye, son 20 yılda dünya ortalamasından yüzde 2 fazla büyüdü. 2024 için yüzde 4, 2025 için yüzde 4,5 ve 2026 için yüzde 5 büyüme ön görüyoruz. Büyüme tahminimiz 2023 sonu için ise yüzde 4,4. Bu yıl sonu için enflasyon tahminimiz yüzde 65. Ancak bu bir geçiş dönemidir. 2026'da enflasyonda yüzde 8,5'lik bir oranla tek haneli enflasyonu hedefliyoruz.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar