Erdoğan’ın imzasıyla, ’Kömür yardımı’ kararı Resmi Gazete’de

Erdoğan’ın imzasıyla, ’Kömür yardımı’ kararı Resmi Gazete’de
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre, ihtiyaç sahibi hanelere ısınma amaçlı kömür yardımı yapılacak..

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, ihtiyaç sahibi hanelere ısınma amacıyla kömür yardımı yapılmasına ilişkin yeni düzenleme hayata geçirildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın belirttiği karara göre, il ve ilçe sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıfları tarafından belirlenecek ihtiyaç sahibi ailelere kömür yardımı yapılacak. Bu yardımlar, bölgenin iklim koşulları, geçmiş yıllara ait dağıtım miktarları ve kömürün ısıl değerleri göz önünde bulundurularak Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından belirlenecek.

Kararın uygulanması kapsamında, her il ve ilçede faaliyet gösteren vakıfların muhtaçlık kriterlerine göre yardıma ihtiyacı olan haneleri tespit edeceği belirtilirken, hangi hanelerin yardımdan faydalanacağı ise Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın değerlendirmeleri sonucunda onaylanacak.

Yapılacak kömür yardımının bedelinin ödenmesi için ilgili faturaların, hanenin ikamet ettiği vakıf adına düzenleneceği kararda vurgulanmıştır

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar