Necmettin Batırel: Selman ile 10 milyar dolarlık SWAP anlaşması yapılacak

Necmettin Batırel: Selman ile 10 milyar dolarlık SWAP anlaşması yapılacak
Necmettin Batırel Selman ile en az 10 milyar dolarlık SWAP anlaşması imzalanacağını belirterek "TL gerçek değerine kavuşacak, 2023'te Türkiye yeniden doğacak" dedi. Batırel'in AKP'ye yakın olması dolayısıyla hükümetin yeni dolar operasyonunun bu SWAP anlaşması olabileceği iddia edildi.

ERDOĞAN'DAN DOLAR HAMLESİ! ÜLKEYE SOKACAĞI PARAYI AÇIKLADILAR

Necmettin Batırel, Türkiye gazetesindeki köşe yazısında ekonomiye ilişkin dikkat çeken bir yazı kaleme aldı. Batırel, Ankara''ya gelecek olan Suudi Arabistan Veliaht Prensi Selman ile en az 10 milyar dolarlık SWAP anlaşması imzalanacağını duyurdu.

1 yıl içinde cari açık, tarihin sayfalarına gömüleceğini söyleyen Batırel, "TL gerçek değerine kavuşacak, 2023''te Türkiye yeniden doğacak" dedi.

"SUUDİ ARABİSTAN İLE EN AZ 10 MİLYAR DOLARLIK SWAP ANLAŞMASI İMZALANCAK"

Üretimde kullanılan ham madde, ara mallar, makine teçhizatlarına döviz olarak ödeme yapıldığını belirten Necmettin Batırel şöyle devam etti:

"Üretim maliyetleri yükselince de ister istemez bu artışlar fiyatlara yansıyor ve enflasyona sebep oluyor...Peki, Türkiye bu cendereden nasıl çıkacak? Biz hep kazançlarımızı Rusya’ya İran’a mı vereceğiz?

Hayır! Kendi göbeğimizi kendimiz keseceğiz. Yarın Ankara''ya gelecek olan Suudi Arabistan Veliaht Prensi Selman ile en az 10 milyar dolarlık SWAP anlaşması imzalanacak"

"2023''TE TÜRKİYE YENİDEN DOĞACAK"

Türkiye''nin petrol ve doğalgaz keşifleriyle çağ atlayacağını ve böyle 1 yıl içinde cari açık, tarihin sayfalarına gömüleceğini iddia eden Batırel şu ifadeleri kullandı:

"Döviz baskısı tamamen ortadan kalkacak, Türk lirası gerçek değerine kavuşacak, enflasyonun esamesi okunmayacak. 2023''te Türkiye yeniden doğacak. Düşmanlar kahrolacak, dostlar sevinecek..."

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar