Erdoğan'ın diplomasıyla ilgili eski YÖK Başkanı'ndan flaş açıklama

Erdoğan'ın diplomasıyla ilgili eski YÖK Başkanı'ndan flaş açıklama
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın üniversite diplomasıyla ilgili yıllardır süren tartışma 14 Mayıs seçim sürecinde tekrar alevlendi. Yaşanan yeni gelişmede ise YÖK'ün eski başkanı Yusuf Ziya Özcan'ın açıklamaları resmen şaşkınlığa neden oldu.

14 Mayıs seçim sürecinde siyaset yarışı hızlanırken yıllardır süren ancak hala bir sonuca bağlanmayan tartışma tekrar ortaya çıktı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan''ın üniversite diploması üzerinden yapılan tartışmalara YÖK''ün eski başkanı Yusuf Ziya Özcan''ın açıklamaları damga vurdu.

"ARŞİVDE ARAŞTIRMALAR YAPTIM AMA..."

Halk TV''den Seyhan Avşar''ın haberine göre Özcan konuyla ilgili şunları söyledi:

“YÖK Başkanı olduğumda iki şeyi merak etmiştim. Birisi 1998 yılında alınan katsayı kararının mimarı eski YÖK Başkanı Prof. Dr. Kemal Gürüz’ün kat sayıyla ilgili bir araştırma yapıp yapmadığını merak ediyordum. Arşivde araştırmalar yaptım. Hiçbir şey çıkmadı. Diğeri ise Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın diplomasıydı.

"MARMARA ÜNİVERSİTESİ''NDEKİ ARKADAŞLARA SORDUM"

Marmara Üniversitesi’ndeki arkadaşlara sordum. ‘Hocam tek bir tane kayıt yok’ dediler. İki konuda da ilerleme sağlayamadık. Bunları resmi olarak sormadık çünkü o dönemde mümkün mü bunu resmi sormak.” 

NEDEN ARAŞTIRDI?

Özcan araştırmayı neden yaptığıyla ilgili soruya da “Ben sadece merakımdan araştırdım. Herkes diplomayı konuşuyordu. Hiçbir YÖK başkanı ‘acaba Cumhurbaşkanı’nın diploması var mıdır, sahte midir’ diye merak edip araştırmaz. Ben kişisel merakımdan araştırdım.” yanıtını verdi.

Özcan daha önce yaptığı açıklamalarında da FETÖ''nün ÖSYM''nin tüm sorularını çaldığını öne sürmüştü.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar