Erdoğan'ın 'İsteyen herkesin çalışacak işi var' sözleri tepki çekti

Erdoğan'ın 'İsteyen herkesin çalışacak işi var' sözleri tepki çekti
Katıldığı bir açılış töreninde 'İsteyen herkesin çalışacak işi var' açıklaması yapan Erdoğan'ın bu sözleri tepki çekti.

ERDOĞAN'IN O SÖZLERİNE TEPKİ YAĞDI

Videokonferans yöntemi ile bağlandığı Kemer – Kumluca Yolu Phaselis Tüneli Açılış Töreni’ne Cumhurbaşkanı Erdoğan''ın işsizlik hakkındaki sözleri damga vurdu. Yaptığı konuşmada, ''''İsteyen herkese çalışacak işi vardır'''' diyen Erdoğan''a vatandaşın yanı sıra siyasi partilerden de yanıt gecikmedi.

FAİK ÖZTRAK YANIT VERDİ

Bugünkü basın toplantısında Erdoğan''ın sözlerine değinen CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak, Erdoğan''a İŞKUR hatırlatmasında bulundu.

Öztrak konuşmasında, "Yani hep söylüyorum, saray milletin halini görmüyor, milleti unuttu. Adıyaman''da 19 kişilik kadroya 17 bin kişi başvuruyorsa, Şanlıurfa''da 60 kişilik kadroya 53 bin yurttaşımız başvuruyorsa, Niğde''de hastanede açılan 78 kişilik işe 13 binden fazla vatandaşımız başvuruyorsa, Erzurum''da şehir hastanesinde 241 kişilik işe 49 bin vatandaşımız başvuruyorsa bu ülkede iş arayan herkes iş bulabiliyor nasıl deniyor ben anlamıyorum. Bu ülkede iş arayan herkes iş buluyorsa Mart ayında İŞKUR''da kayıtlı işsiz sayısı sadece tek bir ayda 500 bin kişi artarak 3 milyon 635 bin kişiye nasıl ulaşıyor? Yani bu insanlar eğlence olsun diye mi İŞKUR''a başvuruyorlar? Bu lafları ancak millete dürbünün tersiyle bakanlar söyler" ifadelerine yer verdi.

''''ANCAK EL İNSAF DENİR''''

Erdoğan''ın sözlerine tepki sadece CHP ile sınırlı kalmadı. Erdoğan''ın açıklamasını eleştiren Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, “Sayın Erdoğan, ‘İsteyen herkesin çalışacak işi vardır’ demiş. Genç işsizliği oranının rekor kırdığı, gençlerin yurt dışına gitmek için çabaladığı bir ülkede buna ancak ‘El insaf’ denir” dedi.
 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar