Erdoğan'ı üzecek bir anket daha: İşte Kılıçdaroğlu'nun yeni oy oranı!

Erdoğan'ı üzecek bir anket daha: İşte Kılıçdaroğlu'nun yeni oy oranı!
Millet İttifakı'nın ortak cumhurbaşkanı adayı olmasından sonra çalışmalara başlayan Kemal Kılıçdaroğlu, son yapılan anketlerde Erdoğan'ın önünde yer almaya devam ediyor. İşte Aksoy Araştırma'nın anketinden çıkan sonuçlar...

GÜNBOYU / CEMRE DAĞAŞAN

Millet İttifakı''nın aday belirlemesinden sonra kolları sıvayan anket şirketleri, yeni sonuçlar yayımlamaya devam ediyor.

6''lı masanın ortak adayı olarak öne çıkan, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve ABB Başkanı Mansur Yavaş''ın da başkan yardımcıları olarak destek vereceği CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu anketlerde Erdoğan''ın önünde yer almaya devam ediyor.

ERDOĞAN YÜZDE 44''TE KADLI

Aksoy Araştırma’nın düzenlediği ankette katılımcılara, “Cumhurbaşkanlığı seçiminde Recep Tayyip Erdoğan ve Kemal Kılıçdaroğlu arasından hangisine oy verirsiniz?” diye soruldu. Bu soruya AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan diyen katılımcıların oranı yüzde 44,4 olurken, yüzde 55,6 Kemal Kılıçdaroğlu dedi.

CHP YÜZDE 28''İ GÖRDÜ

Araştırma sonuçlarını değerlendiren Ertan Aksoy, “AKP’deki düşüş trendi devam ediyor. Bununla birlikte CHP yeniden %28’in üzerine geldi. Adayın netleşmesi, büyük bir müzakere süreci ile birlikte muhalefetin tüm bileşenlerini kapsayan bir sonucun çıkması ve kampanyanın başlaması ile birlikte muhalefette kısıtlı bir oy artışı görülebilir. Yine Sayın Kılıçdaroğlu’nun % önde başlaması muhalefete büyük bir moral üstünlükle başlama imkanı verecektir” dedi. Araştırma, %95 güven aralığında %2,5 hata payı ile 53 örneklemle 26 ilde gerçekleştirilmiştir” ifadelerini kullandı.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar