Erdoğan'dan Sinan Oğan'a: "Cumhur İttifakı'nın elemanı gibi..."

Erdoğan'dan Sinan Oğan'a: "Cumhur İttifakı'nın elemanı gibi..."
Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kanal D / CNN ortak yayınında seçim gündemine yönelik soruları cevapladı. Erdoğan, ikinci turda kendisine destek açıklayan Sinan Oğan için 'eleman' ifadesini kullandı.

Züleyha Öncü / Günboyu

14 Mayıs'ta yapılan seçimlerde yüzde 5.17 oranında oy alan Sinan Oğan, 28 Mayıs tarihinde yapılacak ikinci tur seçimleri için adaylardan Recep Tayyip Erdoğan'a destek verdiğini açıklamıştı.

Oğan'ın kararını, seçime birlikte girdiği ATA İttifakı tanımazken, ittifakı oluşturan Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ve Adalet Partisi Genel Başkanı Vecdet Öz, seçimlerde Millet İttifakı'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na destek verdiklerini duyurdu.

"ADETA CUMHUR İTTİFAKI'NIN BİR ELEMANI GİBİ"

Pazar günü yapılacak seçimlerden önce televizyon programlarına konuk olmaya devam eden Erdoğan, CNN Türk ve Kanal D'nin ortak yayınında Sinan Oğan hakkında açıklamalarda bulundu.

Oğan'ın seçim süreci boyunca TRT ekranlarında hiç gösterilmemesine karşın, Erdoğan'a destek açıklamasının ardından TRT Haber'de programa çıkmasına atıfta bulunan Erdoğan, "Şu anda Sinan Bey, yarın akşam ve diğer akşam, bildiğim kadarıyla bazı televizyon programlarına çıkacak. Yarın da yine Mevlüt ve Mehmet Bey ile Antalya'da bazı ziyaretler yapacaklar. Yani şu anda adeta Cumhur İttifakı'nın bir elemanı gibi çalışmalara başlamış durumda sağolsun" ifadelerini kullandı.

TRT BİNASINA OTOBÜSLE DAYANMIŞTI

ATA İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan, 1 Nisan itibariyle seçim maratonunda kendisine bir dakika dahi yer verilmeyen TRT'ye tepki göstermek için seçim otobüsüyle birlikte TRT binasının önüne gitmiş ve yöneticileri eleştirmişti.

ogantrt.jpg
AKP'nin talimatlarıyla yayın yapmakla suçladığı TRT'ye tepki gösteren Oğan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a destek açıklamasının ardından bu akşam 22.30'da TRT Haber'e konuk olacağını duyurdu.

İlk tur seçimlerinde Oğan'a oy veren vatandaşlar, söz konusu paylaşımın altında Oğan'a sert tepki gösterdi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar