Erdoğan'dan seçim öncesi kentsel dönüşüm vaadi: 'Yarısı Bizden'i duyurdu

Erdoğan'dan seçim öncesi kentsel dönüşüm vaadi: 'Yarısı Bizden'i duyurdu
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İstanbul’da Yüzyılın Dönüşümü Temel Atma ve Toplu Açılış Töreni”nde kentsel dönüşümle ilgili bir vaatte bulundu. Erdoğan, "Vatandaşlarımızın dönüşüme giren evlerinin yarısını devlet olarak biz karşılayacağız" dedi.

Selahattin Demirel / Günboyu

14 Mayıs seçimleri yaklaşırken Cumhurbaşkanı Erdoğan''ın "müjde" adı altında duyurduğu vaatlerine bir yenisi daha eklendi. Erdoğan bu kez İstanbul''dan kentsel dönüşümle ilgili önemli bir uygulamanın haberini duyurdu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gaziosmanpaşa''da "İstanbul’da Yüzyılın Dönüşümü Temel Atma ve Toplu Açılış Töreni”nde konuşarak "Kentsel dönüşümde yarısı bizden kampanyası. Oturdukları evlerin riskli yapı tespitini yaptıran vatandaşlarımızın ister yerinde ister rezerv alanda dönüşüme giren evlerinin yarısını devlet olarak biz karşılayacağız." ifadelerini kullandı.

KENTSEL DÖNÜŞÜM DEVLET DESTEĞİ BAŞVURULARI NE ZAMAN?

Erdoğan konuşmasında "Konutlarını dönüştürecek olanlara iki önemli adımla destek oluyoruz. İlki kentsel dönüşümde yarısı bizden kampanyasıdır. Vatandaşlarımızın ister yerine ister rezerv alanda konutunun maliyetinin yarısını biz karşılayacağız." dedi.

Erdoğan, kentsel dönüşümü ilgilendiren sözlerinin devamında şunları söyledi:

"Vatandaşımız borçlanacaksa ona kolaylık da sağlayacağız. Evini parsel bazında kendisi dönüştürmek isteyenlere 0,74 faiz oranıyla 1 milyon 250 bin lira kredi kullanma imkanı sağlıyoruz. 120 m2 3+1 ev için 900 bin TL devletten, kalan tutara 10 yıl vade. 100 m2 2+1 ev için 750 bin TL devletten, kalanı 10 yılda ödenecek. Tüm bu dönüşümler TOKİ kalitesiyle yapılacak ve hiçbir istismara maruz bırakmayacağız. Önümüzdeki çarşamba başvuruları başlayacak kampanyanın detaylarını Bakanlığımız paylaşacak."

İSTANBUL''DA KİRA DESTEĞİNE DÜZENLEME

Erdoğan İstanbul''da kira yardımlarının da artırılacağını duyurarak "3 bin 500 TL''den 5 bin 250 TL''ye çıkarıyoruz." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar