Naci Görür'den kentsel dönüşümle ilgili kritik İstanbul uyarısı: İzin vermeyin

Naci Görür'den kentsel dönüşümle ilgili kritik İstanbul uyarısı: İzin vermeyin
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kentsel dönüşümle ilgili duyurduğu yeni kampanyayla ilgili Prof. Dr. Naci Görür'den kritik bir uyarı geldi. Görür, "Bu çalışma öncelikle İstanbul’da beklenen depremde çok ağır hasar alacak/çökecek 97 bin bina için yapılmalıdır. İstanbul’da artık imara müsaade etmemek lazım." ifadelerini kullandı.

Selahattin Demirel / Günboyu

Prof. Dr. Naci Görür, Cumhurbaşkanı Erdoğan''ın, kentsel dönüşümle ilgili duyurduğu "Yarısı Bizden" ve düşük faizli kredi uygulaması sonrasında sosyal medya hesabı üzerinden kritik açıklamalarda bulundu.

Görür, kentsel dönüşümle ilgili çalışmaların öncelikle İstanbul’da beklenen depremde ağır hasar alacak 97 bin bina için yapılması gerektiğine işaret ederek şu paylaşımlarda bulundu:

"Arkadaşlar, Sayın Cumhurbaşkanımızı ve TOKİ Başkanımızı dinledim. İstanbul’daki yapı stokunun deprem dirençli hale getirilmesi için daha işlevsel bir yol seçmişler. KİPTAŞ da olduğu gibi, dönüşüm için vatandaşlar da başvurabilecekler. Ayrıca binanın dönüşüm masrafının yarısını da devlet veriyor. Bütün bunlar olumlu gelişmeler. Bu uygulamalara hız vermek gerekir.

"İSTANBUL''DA ARTIK İMARA İZİN VERMEMEK LAZIM"

Yalnız, TOKİ Başkanının konuşmasında rezerv alanında inşaatların yapılacağından ve yapılmakta olduğundan bahsetti. Bu sakıncalı. Deprem bekleyen kentte nüfus ve bina yoğunluğunu artırır. İstanbul’da artık imara müsaade etmemek lazım.

Hükümetimizin deprem dirençli evler için bugün açıkladığı bu çalışma öncelikle İstanbul’da beklenen depremde çok ağır hasar alacak/çökecek 97 bin bina için yapılmalıdır."

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar