Erdoğan'dan Nuri Pakdil'e veda mesajı

Erdoğan'dan Nuri Pakdil'e veda mesajı
Yazar Nuri Pakdil Ankara'da bir süredir tedavi gördüğü hastanede 86 yaşında yaşamını yitirdi. Haberi Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın duyurdu. Cumhurbaşkanı Erdoğan da Pakdil ile ilgili duygu dolu paylaşım yaptı.

Türk edebiyatının önemli isimlerinden ünlü yazar Nuri Pakdil Ankara Şehir hastanesinde 86 yaşında yaşamını yitirdi. 

Geçen 7 Haziran'da Kahramanmaraş'ta yürüyüş yaparken düşen ve kalça kemiğinde kırık olduğu tespit edilen yazar ve mütefekkir Nuri Pakdil, Ankara Şehir Hastanesinde tedavi altına alındı. Pakdil, burada yaklaşık 2 ay süren tedavisinin ardından taburcu edildi. Fakat önceki gün rahatsızlanan Pakdil, tekrar aynı hastaneye kaldırıldı. Pakdil, bugün doktorların tüm müdahalesine rağmen yaşamını yitirdi.

ERDOĞAN'DAN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, usta yazarın vefatı üzerine sosyal medya Twitter hesabında başsağlığı mesajı paylaştı.

Erdoğan şu ifadeleri kullandı;

Edebiyatımızın en değerli şahsiyetlerinden biri olan, Kudüs Şairi Sayın Nuri Pakdil Beyefendi'ye Allah'tan rahmet, sevenlerine başsağlığı diliyorum. Mekanı cennet olsun.

erd-t.JPG

İBRAHİM KALIN DUYURDU

Haberi Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın sosyal medya hesabı Twitter'dan paylaşarak duyurdu.

İşte Kalın'ın o paylaşımı;

Nuri Pakdil bey Hakk’ın rahmetine kavuştu. Kendisine Allah’tan rahmet diliyorum. Bir güzel insan daha göçtü... Mekanı cennet olsun.

kalin.JPG

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar