Erdoğan’dan emekliye şaka gibi zam müjdesi!

Erdoğan’dan emekliye şaka gibi zam müjdesi!
Günboyu Gazetesi'nin bugünkü manşeti

29-03-24-01gun-page-0001-1-001.jpg

ABD, 7 Mart’ta Rusya’yı terör saldırısı konusunda uyarmış

Cumhurbaşkanı Erdoğan, emeklilere zam yapmak için yeterli kaynağın bulunmadığını belirterek temmuz ayını işaret etti. Ayrıca, Erken Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) konusunda da, "içimize sinmese de milletimizden gelen talep üzerine yaptık" şeklinde bir itiraf geldi.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, yerel seçim çalışmaları kapsamında emekli maaşlarıyla ilgili Temmuz ayını işaret etti. Erdoğan, "Temmuz ayında, yılın ilk 6 ayındaki enflasyona göre, emekli maaşlarını tekrar masaya yatıracağız" dedi. Ayrıca, Erdoğan, ikinci yarıda enflasyonun düşeceğini de belirtti.

Bursa mitinginde konuşan Erdoğan, yüksek enflasyon, hayat pahalılığı ve emekli maaşları gündemine değindi. Ancak zam bekleyen emeklilere müjde vermedi. "Yapamayacağımız işleri asla söylemedik. Hatta emeklilikte yaş uygulaması gibi içimize sinmeyen birtakım hususları bile milletimizden gelen yoğun talepler karşısında hayata geçirmekten kaçınmadık" şeklinde konuştu.

Erdoğan, emekli maaşlarında asgari ücrette ara artış talebine de değinerek, "Yatırım bütçemizin tamamını, eğitime veya sağlığa ayıracağımız bütçenin tamamını tahsis etseniz bile yetmeyeceğini takdir edersiniz" ifadelerini kullandı. Ayrıca, "Önümüzdeki temmuz ayında yılın ilk 6 ayındaki enflasyona göre emekli maaşlarını tekrar masaya yatıracağız" şeklinde açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, emeklilikle ilgili içlerine sinmeyen adımları gelen talepler üzerine hayata geçirmekten kaçınmadıklarını belirtti. Ayrıca, emekliye ara artışın maliyetini milletle paylaştıklarını da vurguladı. Erdoğan, seçimlerde şehirlerin yöneticilerinin seçileceği gibi ülkenin geleceğine de etki edecek siyasi tarzın belirleneceğini söyledi.

Gazetemizin birinci sayfasını okumak için tıklayınız...

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar