Erdoğan'dan yeni dolar hamlesi: Birkaç gün içinde dolar kurunu böyle düşürecek

Erdoğan'dan yeni dolar hamlesi: Birkaç gün içinde dolar kurunu böyle düşürecek
Dolar / TL kurunda yaşanan yukarı yönlü hareket devam ederken, AKP cephesinde yeni formüller masaya yatırılıyor. Alınan bilgiye göre dolarda yaşanan yükselişin önüne geçmek isteyen hükümet, BAE'den 3 bakan ve CEO'yu yatırım için Türkiye'ye getiriyor.

ERDOĞAN'DAN DOLARI DÜŞÜRECEK HAMLE: TÜRKİYE'YE GELİYORLAR!

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Türkiye ile Birleşik Arap Emirlikleri(BAE) ilişkilerinde yeni bir dönemin başladığı belirtilerek, üç bakanın CEO’larla birlikte yatırım imkanlarını somutlaştırmak üzere Türkiye’ye geldiği bildirildi.

Ziyaret kapsamında BAE heyetinin kamu, özel sektör ve iş dünyası temsilcileriyle yatırım çalıştayında bir araya geleceği kaydedilerek, "Ziyaret kapsamında Uzayın Barışçıl Kullanımı, Uzay Bilimi, Teknolojileri ve Uygulamaları Alanlarında İş birliğine İlişkin Mutabakat Zaptı imzalanacak" denildi.

Dünya Gazetesi''nde yer alan habere göre arın, BAE heyeti ile Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Çalışma Ofisinde yatırım çalıştayı düzenlenecek. BAE yatırım fonları ve şirketlerinin CEO’larının katılacağı çalıştayda yatırım imkanları ele alınacak.

DOLARA DOLAYLI MÜDAHALE

Dolar kurunda yaşanan yükselişin önüne geçmek isteyen hükümet, daha önce KKM ve sonrasında ise daha farklı yöntemlere başvurdu. Kurda kısa süreli geri çekilmelere karşın bir türlü kalıcı düşüş sağlanamaması üzerine düğmeye basan hükümet, önce BAE ardından da Suudi Arabistan ile el sıkıştı.

Erdoğan''ın bu adımla, seçimler öncesinde dolar kurunu kabul edilebilir bir seviye çekmeye çalıştığı da bu ziyaretle ilgili konuşulanlar arasında.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar