Erdoğan TOGG için ''Milletimizin 600 yıllık hayali'' dedi: Sosyal medyada espriler havada uçuştu

Erdoğan TOGG için ''Milletimizin 600 yıllık hayali'' dedi: Sosyal medyada espriler havada uçuştu
AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen İlim Yayma Vakfı 52. Genel Kurulu'nda konuştu. Erdoğan'ın yerli elektrikli araç olan 'TOGG' için kullandığı "Milletimizin 600 yıllık hayali" ifadeleri sosyal medyada gündem oldu.

İlim Yayma Vakfı''nın 52. Genel Kurulu''nda kürsüye çıkan Cumhurbaşkanı Erdoğan, siyaset gündemine yönelik değerlendirmelerde bulundu. 14 Mayıs''ta yapılacak seçimlere 2 aydan az bir zaman kaldığını hatırlatan Erdoğan, sözlerine şu şekilde devam etti:

"Siyaset mecrasında girdiğimiz her mücadeleyi zaferle neticelendirmemizi sağlayan rabbime hamdolsun. Şimdi ülke, millet ve dünyanın dört bir yanında gönlü ve gözü bize dönmüş olan kardeşlerimizle birlikte yeni bir seçimin, dolayısıyla yeni bir imtihanın eşiğindeyiz. Elbette her seçim önemlidir ama 14 Mayıs seçimleri hem içerideki saflaşmaların mahiyeti hem de bölgesel ve küresel gelişmelerin nezaketi bakımından tam manasıyla tarihi bir yol ayrımına dönüşmüştür. Bu hakikati sadece biz değil, Türkiye ile ilgili hesabı olan herkes görüyor. Terör örgütlerinden küresel menfaat odaklarına kadar tüm şer şebekeleri 14 Mayıs''a kilitlenmiş durumda."

FATİH SULTAN MEHMED''İN DOĞUMUNA 9 YIL VARDI

Erdoğan''ın konuşmasında en fazla öne çıkan kısım ise ilk yerli üretim elektrikli otomobil TOGG için kullandığı "Milletin 600 yıllık hayali" ifadeleri oldu.

Dünya üzerinde bilinen ilk otomobilin 1886 yılında Alman mühendis Karl Benz tarafından üretilen ''Benz Patent Motorwagen'' isimli araç olduğu bilinirken, 2. Murad''ın padişahlık dönemine ve Fatih Sultan Mehmed''in doğumundan 9 yıl öncesine denk gelen 1423  tarihinde otomobil hayali kurulması mizah konusu oldu. 

TOGG için ilk aşamada üretilecek kapasitenin yukarıya çıkarıldığını belirten Erdoğan, "Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi başta olmak üzere hayata geçirdiğimiz reformlarla Türk siyasetinde tarihi bir değişimi geçirdik. bugün artık sürekli ekonomik ve siyasi krizlerle boğuşan değil, savunma sanayiinden terörle mücadeleye ulaşım sağlık ve enerjiye kadar her alanda başarılarıyla destan yazan bir Türkiye var. 1999 depremi sonrasında memur maaşlarını ancak IMF kredileriyle ödeyen bir Türkiye''den bugün hem işçisine memuruna emeklisine her türlü desteği eren bir Türkiye''ye kavuştuk. Hem asrın felaketiyle mücadele diyor hem de asrın projelerini gerçeğe dönüştürüyoruz.

"MİLLETİN 600 YILLIK HAYALİ OLAN TÜRKİYE''NİN OTOMOBİLİ TOGG..."

Emekli olmak için yaşı bekleyen 2 milyon 250 bin vatandaşımızın taleplerini karşıladık. Milletimizin 600 yıllık hayali olan TOGG''un teslimatları başlıyor. İHA''mızı, SİHA''mızı yaptık. En üst segmentte jet uçağımızı yaptık.

Kendi öz yurdunda garipsin öz vatanında parya muamelesi gören Anadolu insanına bu ülkenin birinci sınıf vatandaşı olduğunu yeniden hissettirdik. Başörtülü kızlarımızı biz unutamayız. Sakalından giysisinden dolayı horlananları unutamayız. Askerdeki torunlarının yemin törenlerine katılamayan ninelerimizi unutamayız" şeklinde konuştu.

ESPRİLER HAVADA UÇUŞTU

Erdoğan''ın ''TOGG'' için kullandığı ifadelerden sonra sosyal medya kullanıcılarından peş peşe şakalar geldi. İşte o yorumlardan bazıları...

"Kapıkulları ile Yeniçerilerin en büyük hayaliydi Togg doğrudur"

"Olmaya devlet cihanda bir TOGG gibi" 

"Fatih Sultan Mehmet Ayasofya''ya atından inip TOGG''a binerek girmiş" 








 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar