Erdoğan ‘Bu bir fırsat’ diyerek duyurdu: Yeni görevimiz

Erdoğan ‘Bu bir fırsat’ diyerek duyurdu: Yeni görevimiz
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM 28'inci dönem 2'nci yasama yılının açılış töreninde konuştu. Erdoğan, yeni anayasanın sinyalini verdi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu 28. Dönem 2. Yasama Yılı, Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş başkanlığında toplandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni yasama yılı açılışı dolayısıyla Meclis'e geldi. Erdoğan, TBMM'ye gelişinde TBMM Başkanvekili Celal Adan tarafından resmi törenle karşılandı.

TBMM kaynaklarından edinilen bilgiye göre, İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğüne yönelik terör saldırısının ardından, TBMM'deki güvenlik önlemleri en üst seviyeye çıkarıldı. Meclis yerleşkesine girişlerde kontroller artırıldı, araç girişlerine sınırlama getirildi.

Açılış töreninde konuşan Erdoğan, yeni bir anayasanın sinyalini vererek “Önümüzde yeni bir görev ve yeni bir fırsat var. Bu da ülkemizi, yeni ve sivil bir anayasaya kavuşturmak. Türkiye'yi mevcut anayasa kamburundan kurtarmak hepimizin sorumluluğundadır. Teklifi olan herkesi yapıcı bir anlayışla yeni anayasa çağrımıza katılmaya davet ediyoruz” dedi.

aa-20231001-32286455-32286454-yeni-yasama-yili-basladi.jpg

Erdoğan’ın konuşmasında öne çıkanlar şöyle:

TBMM'nin 8. Dönem 2. Yasama Yılı'nın özellikle ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum. 14 ve 28 Mayıs seçimlerinde iradelerini sandığa özgürce yansıtarak demokrasimizin gücüne güç katan vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. 28. dönem milletvekillerimizi bir kez daha tebrik ediyorum.

TBMM'nin ilk başkanı, milli iradenin ilk kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü rahmetle anıyorum. Hangi unvanla olursa olsun Türkiye'nin büyümesi, güçlenmesi için emek veren herkese teşekkür ediyorum.

Vatan topraklarının müdafası, devletimizin bekası uğrunda can veren şehitlerimizi yad ediyorum. Rabbim tüm şehitlerimizin mekanlarını cennet eylesin. Bu çatı altında ülkemize milletimize hizmet verecek tüm milletvekillerimize başarılar diliyorum. Sizlerden milli ülkümüz olan Türkiye Yüzyılı'na yakışır fikri eserler bekliyoruz. Milli hazinemizin en büyük mirası burasıdır, bu yüce kurumdur.

Önümüzde yeni bir görev ve yeni bir fırsat var. Bu da ülkemizi, yeni ve sivil bir anayasaya kavuşturmak. Türkiye'yi mevcut anayasa kamburundan kurtarmak hepimizin sorumluluğundadır. Teklifi olan herkesi yapıcı bir anlayışla yeni anayasa çağrımıza katılmaya davet ediyoruz.

Sürekli darbe anayasasından şikayet edenler iş somut adım atmaya gelince, ne yazık ki konfor alanlarının dışına çıkmak istemedi. Türkiye, ülkenin ve toplumun gerisinde kalan değil milletimizin hayali olan, ufkunu açan sivil bir anayasayı hakkediyor.

aa-20231001-32286429-32286427-tbmmde-28-donem-2-yasama-yili-basladi.jpg

Meclis’te açılış töreninde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu, programı locadan izledi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar