Erdoğan "Netfiliz" demişti, ortalık yıkılmıştı! İşte rahatsız olduğu dizi ve filmler...

Erdoğan "Netfiliz" demişti, ortalık yıkılmıştı! İşte rahatsız olduğu dizi ve filmler...
Hürriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Hande Fırat, sosyal medyada çok konuşulan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da yanlış telaffuz ettiği "Netfiliz" ve sosyal medya düzenlemesinin perde arkasını kaleme aldı.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, Bakan Berat Albayrak ve kızı Esra Albayrak'ın 4. çocuklarının dünyaya gelmesinin ardından sosyal medyada yapılan çirkin paylaşımlar hakkında sert ifadeler kullanmış, yeni bir düzenleme yapılmasının gerektiğini savunmuştu. 

Twitter ve Youtube'dan bahseden Erdoğan, listeye dizi ve filmlerin yer aldığı Netflix platformunu da eklemişti. 

Erdoğan'ın 'Netflix'i Netfiliz diye telaffuz etmesi sosyal medyada çok konuşulmuştu.

Hürriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Hande Fırat, sosyal medya düzenlemesi ve Netflix hakkında AKP'li üst düzey isimlerle yaptığı görüşmeyi aktardı:

"MYK'DA LGBT DİZİ VE FİLMLERİ KONUŞULDU"
Üst düzey birden fazla AK Partili isme bu düzenlemelerin Cumhurbaşkanı’nın YouTube’da aldığı dislike’larla ilgili olup olmadığını sordum. Konunun bununla ilgisi olmadığını söylediler. Bu arada şunu da söyleyeyim, liderler telefon ellerinde, “Dur şu tweet’i atayım, kaç like almışım bakayım” diye yaşamıyorlar. Tüm bunları onlar adına yapan ekipleri var. Gelelim telaffuzuyla, Dark ve spoiler ile gündem olan Netflix’e... AK Partililer de Netflix’in bir sosyal ağ olmadığını biliyor. Ancak sanıyorum Cumhurbaşkanı’nın dizi izlemeye vakti olmamıştır. Kısacası bir gün MYK’da yapılan sunumdan sonra belli ki bir karışıklık olmuş. Üzerinde konuşulan düzenlemelerin Netflix ile bir ilgisi yok. Peki Netflix nasıl gündeme geldi? Son MYK toplantısında meşhur Z kuşağı konuşulurken gençlerin ne izlediği konusu da gündeme geliyor. Netflix AK Parti’nin gündemine de böyle geliyor. Özellikle LBGT dizi ve filmleri konuşuluyor. Bunun ayrıntılarını da bir başka yazıda ele alalım.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar