Erdoğan, 'sürtük' ifadesini böyle savundu: "Biz hep milletimizin diliyle konuştuk"

Erdoğan, 'sürtük' ifadesini böyle savundu: "Biz hep milletimizin diliyle konuştuk"
Erdoğan, partisinin 30. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nda konuştu. Gezi protestocularına ilişkin 'sürtük' ifadesiyle tepki çeken Erdoğan burada yaptığı konuşmada "Biz hep milletimizin diliyle konuştuk" dedi.

ÖZÜR DİLEMEYEN ERDOĞAN, NEDEN 'SÜRTÜK' DEDİĞİNİ AÇIKLADI!

Gezi protestocularına yönelik kullandığı ''sürtük'' ifadesiyle tepki çeken AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sözlerinden geri adım atmadı. "Biz hep milletimizin diliyle konuştuk" diyen Erdoğan, "Biz Gezi olaylarında sergiledikleri tutuma yakışan teşhisi koyduk. Biz hep milletimizin diliyle konuştuk. Milletimiz bu vandalları nasıl tanımlıyorsa biz de öyle dedik" diye konuştu.

Erdoğan, partisinin Ankara''nın Kızılcahamam ilçesinde düzenlenen 30. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı''nda gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

HEDEFİNDE GEZİ VE KILIÇDAROĞLU VARDI

Burada yaptığı açıklamalarda Gezi ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu''nu hedef alan Erdoğan, ekonomik krizi Gezi Direnişi''ne bağladı. Kılıçdaroğlu''nu yanıt verdiği ''10 soru'' üzerinden sert ifadelerle suçladı. "Gezi olaylarıyla başlayan ve devam eden ihanetlerin ülkemize kur-faiz-enflasyon şer üçgeni üzerinden ödettiği ağır bedeller olmasaydı, 1.5 trilyon doları bulan bir milli gelirle çok farklı bir yerde olacaktık" diye konuşan Erdoğan, Kılıçdaroğlu''na yönelik de "Yüreksizliğini, çapsızlığını, ipinin başkalarının elinde tutulduğunu göstererek cevap vermiş" şeklinde konuştu.

SURİYE''YE OPERASYON SİNYALİ

Suriye''ye yönelik yeni askeri harekat mesajı veren Erdoğan, "Güvenlik hattının eksiklerini yeni harekatlarla tamamlayacak hem de tüm kuvvetlerimizi her türlü göreve hazır hale getirecek çalışmaları titizlikle yürütüyoruz" dedi.

MHRS SORUNUNA DEĞİNDİ

Sağlıkta hizmet kalitesini yükselttik. Salgının bitmesiyle sorunları hemen gündemimize aldık, süratle çözümünü sağlayacak adımları atıyoruz. Son dönemde devlet hastanelerindeki sağlık hizmetleri konusunda muayene randevularındaki gecikmeler başta olmak üzere sistemdeki kimi aksaklıklarla ilgili şikâyetler gelmeye başladı. Salgının bitmesiyle bu sorunları hemen gündemimize aldık süratle çözümünü sağlayacak adımları atıyoruz.

Bugün toplam istihdam sayısı 30 milyonu geçti. Adalette 9 bin 349 olan hakim savcı sayısını bu yıl itibarıyla 22 bin 709''a yükselttik.

Türk Milleti için güçlü bir orduya sahip olmak tarih boyunca olageldiği gibi bugün de bir tercih değil, bir mecburiyettir. Güney sınırımızda oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu harekatlarla darmadağın ettik. Güvenlik hattının eksiklerini yeni harekatlarla tamamlayacak hem de tüm kuvvetlerimizi her türlü göreve hazır hale getirecek çalışmaları titizlikle yürütüyoruz.

Milli gelirimizi 235 milyar dolardan aldık, 1 trilyon dolar sınırına kadar getirdik. Şayet Gezi olayları ile başlayan ve devam eden ihanetlerin ülkemize kur, faiz, enflasyon şer üçgeni üzerinden ödettiği ağır bedeller olmasaydı bugün 1.5 trilyon doları bulan milli gelirle farklı yerlerde olacaktık. Sahnede hangi oyun sergilenirse sergilensin gerisinde bir ekonomik sabotaj mutlaka vardır. Buna rağmen ülkemize diz çöktürülmesine izin vermedik, vermeyeceğiz. Karşımıza çıkarılan aktörlerin birer aparat olduğunu biliyor, asıl mücadeleyi projelerin gerçek sahiplerine karşı veriyoruz.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar