TBMM'de  'Gezi eylemleri ile ilgili iddiaların araştırılması' önergesi, AKP ve MHP oyları ile reddedildi

TBMM'de  'Gezi eylemleri ile ilgili iddiaların araştırılması' önergesi, AKP ve MHP oyları ile reddedildi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, "Gezi döneminde 'Camilere girip içki içtiler' bunlar çürük, bunlar sürtük" sözleriyle beraber yeniden gündem olan Gezi olayları üzerine  TBMM Genel Kurulu’nda “Gezi protestolarıyla ilgili iktidarın ortaya attığı iddiaların araştırılması” amacıyla verdiği araştırma önergesinin doğrudan gündeme alınması önerisi görüşüldü. 

GEZİ İDDİALARI ARAŞTIRILSIN ÖNERGESİ AKP VE MHP OYLARI İLE REDDEDİLDİ

TBMM Genel Kurulu’na verilen “Gezi protestolarıyla ilgili iktidarın ortaya attığı iddiaların araştırılması” önergesi, yine AKP ve MHP oylarıyla reddedildi. 

İYİ PARTİLİ ÇIRAY: GEZİ OLAYLARI TÜRK GENÇLİĞİNİN DİRENİŞİYDİ

İYİ Parti Grubu adına İzmir Milletvekili Aytun Çıray, “Bütün bu yalanlar için bu kürsüden, bu yalanları söyleyenler adına özür dileyecek bir Adalet ve Kalkınma Partili arıyorum, bir mümin arıyorum; bu yalanlar için özür dileyecek bir mümin arıyorum. Gezi olayları, Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener''in belirttiği gibi, istibdada karşı Türk gençlerinin ve gençliğinin direnişiydi. Onlar, kurulmakta olan zorbalık rejimine karşı direnişin öncüleriydi, ‘ya istibdat, ya hürriyet’ bayrağını açanlardı; tarih onları çok kısa sürede haklı çıkardı” diye konuştu.

CHP''Lİ ŞEKER: O GÜN CUMA NAMAZI KILANLAR DİĞER ARKADAŞLARI TARAFINDAN DESTEKLENDİ

CHP Grubu adına İstanbul Milletvekili Ali Şeker ise “Yalanla nereye kadar varacaksınız ve yalanla bu insanları ne kadar kutuplaştıracaksınız? Bunu kutuplaştırmak mümkün değil. O gün Gezi''de ne oldu biliyor musunuz? O gün Gezi''de cuma namazı kılanlar, cenaze namazı kılanlar diğer arkadaşları tarafından desteklendi, onlara yardım edildi, megafon tutuldu; o gün olan resim budur, bir başka gerçeklik yok orada. O yalanlar bu işsizliği, yoksulluğu, Gezi''deki o gerçek kardeşliği unutturmak için, hayat pahalılığını unutturmak için” dedi.

AKP''Lİ DEMİR: GEZİ, 15 TEMMUZ’UN ÖNCÜSÜDÜR

AKP Grubu adına İstanbul Mustafa Demir, “Gösteriler, haddizatında hükûmetimize karşı bir kalkışmadır, tabii ki bu kalkışmanın asıl hedefi Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan''dır ve hatta 15 Temmuz’un da öncüsüdür, nasıl depremlerin öncüleri ve artçıları vardır, Gezi, 15 Temmuz’un öncüsüdür. Sayın Cumhurbaşkanımızın hedefe konulmasında maalesef HDP, CHP milletvekilleri ve Sayın Kılıçdaroğlu''nun kışkırtıcı bir nefret dili kullanması da çok önemli bir rol oynamıştır” ifadelerini kullandı.

Önergenin doğrudan TBMM Genel Kurulu gündemine alınması ile ilgili öneri, AKP ve MHP oylarıyla reddedildi. (ANKA)

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar